Wethouder Lianne Smit, jongerenwerker, jongeren en buurtbewoners voor de nieuwe JOP.
Wethouder Lianne Smit, jongerenwerker, jongeren en buurtbewoners voor de nieuwe JOP. (Foto: Theo van Sambeek)

De nieuwe JOP is geopend

De nieuwe jongerenontmoetingsplek (JOP) bij het skatepark aan de Ericalaan in Aalst is donderdag 31 oktober geopend. Wethouder Lianne Smit verrichtte de opening samen met de jongeren, de jeugdwerker en omwonenden.

AALST-WAALRE - Een JOP is in hoofdvorm een overkapte zit- en hangplek voor jongeren. De ontmoetingsplek in Aalst (locatie aan de Ericalaan naast de skatebaan) is aangevraagd door de jongeren zelf om een plek te hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten zonder iemand anders tot last te zijn. Wethouder Lianne Smit: "We vinden het als gemeente belangrijk om het ontmoeten van jongeren in de openbare ruimte te faciliteren. Jongeren hebben meegedacht over het ontwerp en ook de omwonenden hebben we gevraagd hun wensen en ideeën mee te geven."

De wensen van de jongeren en van de omwonenden zijn verwerkt in een programma van eisen waarna er voor beide JOP's twee ontwerpen zijn opgesteld. In juli hebben de jongeren en omwonenden kunnen kiezen uit de twee ontwerpen waar een winnend ontwerp naar voren is gekomen. Deze is nu geplaatst.

Vanuit enkele buurtbewoners is aangegeven dat er zorgen bestaan over het toekomstige gebruik van de JOP. Samen met de jongeren en de jongerenwerker zijn er gedragsregels voor het gebruik van de JOP opgesteld. Deze regels hebben een zichtbare plek in de JOP gekregen, zodat de jongeren aanspreekbaar zijn op de samen opgestelde regels.

In 2026 wordt het gehele skatepark (inclusief trapveld, pannaveldje en basket) compleet heringericht. De huidige inrichting voldoet en gelijkwaardige toestellen zullen dan ook worden teruggeplaatst. Indien mogelijk worden toestellen opgeknapt en hergebruikt.

Meer berichten