Willibrordgesprek: ligt de kerk op straat?

Arjan Lock. Foto: Willem Jan de Bruin.
Arjan Lock. Foto: Willem Jan de Bruin. (Foto: Willem Jan de Bruin)

Het tweede, jaarlijkse Willibrordgesprek is dit jaar op dinsdag 5 november. Aan tafel dit keer zit naast bisschop Gerard de Korte, EO-directeur en presentator Arjan Lock.

WAALRE - Veel kerken zijn zich de laatste tijd opnieuw aan het uitvinden. Naast de traditionele kerkgang worden er door de week tal van activiteiten georganiseerd waar mensen aan kunnen haken. Maar verandert dat de kerk ook werkelijk? Of is het slechts een nieuw jasje voor een oude boodschap? Daarover gaat het gesprek met Arjan Lock en bisschop Mgr. Gerard de Korte.

De EO is al meer dan 50 jaar actief in radio- en televisieland. Door telkens nieuwe eisen aan de omroepen is ook de EO voortdurend genoodzaakt zich de vraag te stellen naar de eigen identiteit en het publiek dat de omroep wil bereiken. Hoe doe je dat? Hoe blijf je trouw aan je eigen verhaal? En hoe voorkom je dat je alleen nog maar in gesprek bent met je eigen achterban?

Een van de grootste producties die de EO samen met de collega's van KRO-NCRV organiseert is de Passion. Dit jaar had Waalre een eigen variant, georganiseerd door de 100-jarige harmonie Juliana. In het gesprek is een korte terugblik: wat deed het spel met de spelers en regisseur? En wat betekent het als één van de grootste verhalen van onze cultuur op een muzikale manier wordt verteld?
Het Willibrordgesprek begint om 19.30 uur en wordt geleid door journaliste Colet van der Ven. De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Meer berichten