Popkoor True Colours houdt een open repetitieavond op maandag 4 november.
Popkoor True Colours houdt een open repetitieavond op maandag 4 november. (Foto: )

Popkoor True Colours houdt open repetitie

Popkoor True Colours houdt op maandagavond 4 november in Het Huis van Waalre een open repetitie. Het koor is in 2008 opgericht en repeteert sindsdien elke maandagaan tijdloze popsongs afgewisseld met eigentijdse hits. De eigen band, met gitaar, piano en percussie, zorgt voor de swingende live begeleiding. Anne Wientjens is de vaste dirigent van de huidige 16 koorleden.

WAALRE - “Pophits zingen met een echte band erbij maakt van elke repetitie een avondje uit”, zegt koorlid Jolanda Wijffels. Jan Moonen sluit zich hierbij aan. “Samen muziek maken is mooi, en heel ontspannend. We repeteren gedisciplineerd, maar ongedwongen. Na afloop ben je helemaal ontstresst.” Gitarist Peter Coté: “Ik noem het gewoon een feestje!” Peter Wijlaars kwam een jaar geleden bij het koor. “Alles was voor mij nieuw. Maar als je dan voelt wat er gebeurt wanneer je in een groep zingt, hoe de verschillende stemmen samen klinken. Wauw. Dat is een hele mooie ervaring.”

Zowel Peter, Jan als Jolanda deden deze zomer mee met het ZomerVakantiekoor, een indrukwekkend koor van 80 personen. Jolanda: “Iedereen was daar zo enthousiast bezig met oefenen, ze zouden zo mee kunnen doen bij True Colours!” Jan: “Zo’n grote groep maakte de samenzang wel lastiger. Dat is anders bij True Colours, met kleine stemgroepen die met elkaar in evenwicht zijn. We horen elkaar goed: een voorwaarde om mooi samen te kunnen zingen.”

Vind je het leuk om te zingen en heb je (een beetje) ervaring met zingen? Of, was jij misschien ook een van die tachtig enthousiastelingen van het ZomerVakantiekoor? En ben je tussen de 18 en 55 jaar? Dan ben je welkom om bij de open repetitie mee te zingen. Binnen True Colours is er ruimte voor alle stemgroepen: sopraan, alt, tenor en bas. Wil je meer info, kijk alvast op: www.popkoortruecolours.nl of op Facebook. De open repetitie is op maandag 4 november van 20.15-22.15 uur in de theaterzaal van Het Huis van Waalre.

Meer berichten