Het jong van de goudvink. Foto: Tinus de Zwet.
Het jong van de goudvink. Foto: Tinus de Zwet. (Foto: Tinus van Zwet)

Tentoonstelling Waalrese Vogelvrienden in Wolderse Wever

Op zaterdag 26 en op zondag 27 oktober houden de leden van de Waalrese Vogelvrienden weer hun jaarlijkse vogeltentoonstelling. Deze tentoonstelling wordt gehouden in de zalen van de Wolderse Wever, aan de Markt in Waalre.

WAALRE - Ook dit jaar is het weer gelukt om een mooie wedstrijd te organiseren. De leden van de Waalrese Vogelvereniging hebben er alles aan gedaan om de vogels weer in een gezellige ambiance aan de inwoners uit Waalre en omgeving te presenteren.

Dit jaar zijn er ruim 150 vogels te bewonderen, zoals kanaries in soorten en kleuren en Europese cultuurvogels zoals de groenling, sijs,goudvink en merel maar ook zebravinken , tropische vogels, parkieten en duiven.

Al deze vogels zijn op vrijdag vooraf door keurmeesters beoordeeld op uiterlijk zoals kleur, vorm en grootte, en door deze keurmeesters voorzien van punten.De mooiste vogels met de hoogste punten zijn de kampioenen in de klasse waarin ze behoren.        

Verkoopklasse
De leden van de Waalrese Vogelvrienden hopen op veel belangstelling bij de tentoonstelling, en voor degene die nog een mooi vogeltje aan wil schaffen is er een kleine verkoopklasse ingericht.

Openingstijden
De vogeltentoonstelling is zaterdag 26 oktober geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Zondag 27 oktober gaat de tentoonstelling om 10.00 uur open en sluit om 16.00 uur. De Wolderse Wever ligt aan de Markt in Waalre. De toegang is is beide dagen gratis.

Nieuwe leden welkom
Ondanks het feit dat ook de Waalrese Vogelvrienden te kampen hebben met een vergrijzend ledenbestand doen de leden er alles aan om toch weer een show te organiseren,wat elk jaar weer een beetje moeilijker wordt. Wij hopen dan ook dat er toch nog inwoners zijn die zich spontaan aanmelden als lid bij bij onze vereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden