Halloweenfiguren gaan op date en iedereen  kan meekijken.
Halloweenfiguren gaan op date en iedereen kan meekijken. (Foto: )

'Love at first fright': 10 jaar Halloween in de Pracht

De 11e editie van de Halloweentocht in Aalst is op zaterdag 26 oktober en start weer vanuit De Pracht. Inmiddels heeft deze tocht van Aalst zich op de kaart gezet en komen bezoekers uit de wijde omtrek.

AALST - Het thema dit jaar is Love at first Fright. Er zullen nieuwe liefdes ontstaan, maar hoe gaat dat in de wereld van spoken, heksen, geesten en mummies? Hoe verlopen de prille liefdes, volgt er na een date een huwelijk en leven ze nog lang en gelukkig of roest de liefde onder de zoden? De deelnemers gaan het dit jaar allemaal beleven en meemaken.

First Dates restaurant
In de Ontmoetingsruimte is deze avond een speciaal First Dates Restaurant geopend, gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma wat iedere avond op de publieke omroep wordt uitgezonden.

In dit programma gaan singles op zoek naar de ware. Op televisie zie je de date van het begin tot het einde met alles wat er tijdens de date gebeurt. Het ene moment zwijmel je als kijker helemaal weg, het andere moment lig je in een deuk van het lachen of heb je medelijden met een van de 2 deelnemers. In het First Date Restaurant gaan single Halloweenfiguren zoals de heksenop zoek naar de ware liefde. Uiteraard lopen ook deze dates niet altijd zoals je zou hopen of verwachten.
Het mooie is wel dat de bezoeker van de Halloweentocht meteen een kijkje in de toekomst krijgt en gaat zien wat er na de date gebeurt.

Organisatie
De organisatie ligt ook dit jaar weer in handen van een team enthousiaste vrijwilligers van de Pracht.
Op de avond zelf krijgen ze hulp van de dorps- en buurtgenoten, vrienden en familie. Ook de Harmonie, de dansgroep en de theatervereniging uit Aalst doen dit jaar mee.

Starten
De tocht is voor jong en oud, je kunt starten vanuit de Pracht tussen 18:30 en 20:00. De entree is 2 euro, voor alle deelnemers, hierbij is bij terugkomst een drankje (ranja, chocomelk of glühwein) inbegrepen.
Kinderen ontvangen tevens een stempelkaart waarmee ze onderweg en terug op het Plein kleine verrassingen krijgen. Nog op zoek naar leuke Halloweenattributen, bezoek dan de Halloweenshop op het Plein bij de Pracht.
Na afloop van de tocht is er gelegenheid om met elkaar na te genieten en gezellig na te praten op het Plein, er is een horecatent aanwezig en er worden heerlijke wafels verkocht.

Maar pas op, want de liefde hangt in de lucht en voor je het weet heeft Cupido raak geschoten..

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden