Emma (16) organiseert benefietdiner

Emma Neijnens kijkt enorm uit naar de reis naar Zuid-Afrika: ''Spannend wordt het denk ik pas op het vliegveld''
Emma Neijnens kijkt enorm uit naar de reis naar Zuid-Afrika: ''Spannend wordt het denk ik pas op het vliegveld'' (Foto: )

De 16-jarige Emma Neijnens, uit Waalre, maakt zich op voor de reis van haar van leven. In februari van komend jaar vertrekt ze met negentien andere scholieren naar Zuid-Afrika om daar vrijwilligerswerk te doen. Om deze reis te kunnen bekostigen organiseert Emma allerlei acties, waaronder een benefietdiner op 12 november bij brasserie Meester Keeman in het centrum van Waalre.

WAALRE - Vanuit Stichting Bambanani en het Sint-Joriscollege in Eindhoven staat in februari 2020 voor de derde keer een reis naar Zuid-Afrika op de planning. Twintig leerlingen en vier docenten reizen af naar de Phalaborwa-streek om zich daar in te zetten voor de lokale bevolking. Een van die scholieren is de 16-jarige Emma Neijnens uit Waalre. Een verre reis als deze naar Zuid-Afrika maakte ze nog niet eerder, maar de wil om anderen te helpen liet haar doen besluiten om zich aan te melden voor de tweeweekse trip. "Bij onze inschrijving moesten we ook een soort sollicitatieformulier invullen en een motivatie schrijven", vertelt Emma. "Het was belangrijk dat je inschrijving op een leuke manier opviel. Ik ben super blij dat ik uit de vele aanmeldingen ben uitgekozen."

De groep gaat zogeheten Moringabomen planten. Deze boom wordt ook wel de wonderboom genoemd omdat bijna ieder onderdeel voedzaam is of medicinale eigenschappen heeft. Ook gaan ze bij lokale scholen voedseltunnels plaatsen waarin de lunch voor de leerlingen kan worden verbouwd. Daarnaast waagt de groep zich aan het bouwen van speeltoestellen, zodat de kinderen een plek hebben om lekker te spelen. Om dit allemaal mogelijk te maken moeten de leerlingen, en dus ook Emma, ieder een bedrag van 2400 euro bij elkaar zien te krijgen. Door het verzamelen van lege flessen en bijvoorbeeld het doen van klusjes in de tuin is ze al druk bezig met sparen. Daarnaast verkoopt ze met een vriendin sieraden via de Instagrampagina @didiemmanaarafrika, maar ze heeft nog iets anders in petto: een benefietdiner bij brasserie Meester Keeman.

Op dinsdag 12 november stelt Meester Keeman haar deuren open voor ongeveer 50 tot 60 personen die kunnen genieten van een driegangendiner. De helft van opbrengsten van dit diner gaat naar het geldpotje van Emma. Met dit diner hoopt ze een groot gedeelte van de 2400 euro te kunnen bemachtigen. Aanmelden voor dit benefietdiner kan via Emma's website, www.emmanaarzuidafrika.nl. Hier staat ook allerlei informatie over de reis en Emma zelf.

Wil jij Emma steunen? Kijk dan eens op haar website. Het diner bij Meester Diner kost 35 euro exclusief drankjes. Het is ook mogelijk om een bedrag te doneren via de site. Emma kan in ieder geval niet wachten om de reis te maken: "Ik heb foto's gezien van vriendinnen die de reis eerder maakten. De dankbaarheid en blijheid op de gezichten van de kinderen was geweldig om te zien. Daar doe ik het voor!"

www.emmanaarzuidafrika.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden