Emma Charbon en Frans van Tuijl
Emma Charbon en Frans van Tuijl (Foto: )

Lezing en concert ineen

In de Bibliotheek Waalre vindt donderdag 31 oktober een unieke avond plaats. Het publiek kan zich laten meevoeren in een muzikale ontdekkingsreis. Een multimedia-verhaal over kijken en luisteren, over schilderkunst en pianomuziek met live muziek en de verhalen van de kunstenaars uit de Romantiek.

WAALRE - Het idee voor dit Huiskamerconcert is ontstaan toen kunsthistorica Erna Charbon en pianist Frans van Tuijl besloten hun kennis en krachten te bundelen in een voordracht over kunst en muziek. Ze kozen voor de periode waarin de Romantiek geleidelijk plaatsmaakt voor de Moderne Tijd. Intuïtie, emotie en verbeelding maken plaats voor de realiteit van alledag.

Erna en Frans nemende bezoekers mee op een muzikale ontdekkingsreis van de 19e eeuw waarbij het verhaal van kunstenaars in beeld afgewisseld wordt met prachtig pianospel van componisten als Schumann, Chopin, Mendelssohn, Brahms, Grieg, Satie en Debussy.

Het Huiskamerconcert is donderdag 31 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is 16 euro voor bibliotheekleden en 20 euro voor niet-leden (inclusief een drankje en hapje). Reserveren:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden