Het Waalres Erfgoed houdt zich bezig met alles dat de historie van Waalre betreft. Deze boeken zijn hier het tastbare bewijs van.
Het Waalres Erfgoed houdt zich bezig met alles dat de historie van Waalre betreft. Deze boeken zijn hier het tastbare bewijs van. (Foto: )

Open avond Waalres Erfgoed 31 oktober

Stichting Waalres Erfgoed is op zoek naar nieuwe medewerkers en bestuursleden. Om die reden organiseert de stichting een open avond op donderdag 31 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in het Huis van Waalre. Iedereen is welkom om kennis te maken met waar het bij Waalres Erfgoed allemaal om draait.

WAALRE - De geschiedenis van de gemeente Waalre boven water krijgen. Dat is het hoofddoel van de stichting. Vanuit hun werkplek in het Huis van Waalre werken een aantal vrijwilligers aan dit doel. Door archieven in te duiken, foto's van vroeger te analyseren en deskundigen aan de tand te voelen, probeert de stichting zoveel mogelijk historie van de kerkdorpen Aalst en Waalre vast te leggen. Dit doen ze voor alle Waalrenaren, maar zeker ook voor de Waalrenaren van morgen. Om deze werkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren, zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Voor geïnteresseerden wordt er daarom op donderdag 31 oktober een open avond gehouden in het Huis van Waalre.

Voorzitter van Waalres Erfgoed, Lambert Jansen, benadrukt het belang van nieuwe leden. Volgens hem is er nog niet direct nood aan de man, maar over een aantal jaar komt het voortbestaan van de stichting toch wel echt onder druk te staan. Daarnaast is een nieuwe aanwas aan leden en dus nieuwe inzichten altijd welkom. Lambert is geboren en getogen Waalrenaar en interesseert zich daarom van nature enorm in, zoals het hij het omschrijft, 'al het Wolderse'. Hij is trots op het werk dat Waalres Erfgoed doet en vooral ook op de boeken die de stichting uitbracht, zoals 'de Schaduw van het Heiligdom' of de meer recentere publicaties over boerderijen en oude wegen en paden in de gemeente.

Hoe doen ze dit allemaal? De vrijwilligers, door Waalres Erfgoed eerbiedig 'werknemers' genoemd, kunnen vijf dagdelen per week terecht in een ruimte in het Huis van Waalre. Verschillende werkgroepen zijn daar bijvoorbeeld bezig met het onderzoeken van literatuur en fotografie. Op de open avond zullen delegaties van al deze werkgroepen aanwezig zijn om hun werk te laten zien, zodat je een goed beeld krijgt van wat Waalres Erfgoed eigenlijk allemaal doet. En wie weet, zie jij jezelf dit werk ook wel doen.

Hanneke van Rijt, bestuurslid, houdt zich binnen de stichting onder andere bezig met het bestuderen van bidprentjes om zo stambomen in kaart te brengen. Als voormalig bibliothecaresse en medewerkster bij een archief, vind Hanneke het geweldig om het enorme archief dat het Waalres Erfgoed in wezen is, aan te pakken en te ordenen. Het werk is een echte teamprestatie, maar werknemers kunnen hun tijd erg flexibel en naar eigen wens invullen.

Lambert, Hanneke en de rest van het team zien jullie graag tegemoet in het Huis van Waalre. Voor diegene die niet aanwezig kunnen zijn, maar wel interesse hebben in de stichting, is het mogelijk om hen op een ander tijdstip te bezoeken in het Huis van Waalre. Kijk op www.waalreserfgoed.nl voor werkdagen en -tijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden