Foto:

Vlindertuin en insectenhotel bij Serviceflat Eeckenrhode

Op initiatief van bewoners Cor Stehouwer (links) en Robin Bombeeck (rechts) is in de tuin van Serviceflat Eeckenrhode, maandag een insectenhotel geopend dat door eerstgenoemde is gebouwd.

WAALRE - Bij Serviceflat Eeckenrhode zijn in de tuin, een vlindertuin en insectenhotel geopend. De vlindertuin bestaat uit 25 verschillende wilde bloemen die aantrekkelijk zijn voor vlinders en andere insecten, en een groot insectenhotel dat een replica is van het gebouw Eeckenrhode. Een groep senioren heeft onder begeleiding van de Vlinderstichting, de tuin ingezaaid zodat de tuin in het voorjaar van 2020 voor het eerst in bloei zal staan.

Met dit initiatief wil Eeckenrhode een steentje bijdragen aan een ecologisch systeem dat steeds meer onder druk staat door het gedrag van mensen. De vlindertuin wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting Vrienden van Eeckenrhode en de Vlinderstichting.

Serviceflat Eeckenrhode

Eeckenrhode is een wooncomplex aan de Irenelaan in Waalre waar senioren tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen wonen door de aanwezigheid van 24-uurs zorg en andere dienstverlening. Met een gevarieerd activiteitenprogramma voorziet Eeckenrhode in de behoefte van bewoners en buurtgenoten om een actief en betekenisvol leven te leiden. www.eeckenrhode.nl

Meer berichten