De spooktocht is extra leuk wanneer je zelf ook verkleed en geschminkt meeloopt. Foto: Theo van Sambeek.
De spooktocht is extra leuk wanneer je zelf ook verkleed en geschminkt meeloopt. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Griezelen bij spooktocht Torentutters

In 2016 organiseerde CV de Torentutters voor de eerste keer een spooktocht in kerkdorp Waalre. Dit jaar volgt alweer de vierde editie en, net als voorgaande jaren, valt die op de zaterdag voor de herfstvakantie. Zo kunnen de kinderen in de vakantie bijkomen van deze spannende ervaring. Alles met een knipoog natuurlijk. De tocht is dit jaar op 12 oktober.

WAALRE - De knutselmiddag en het vertrekpunt is voor het eerst in de kantine van Sportpark Waalre. Het evenement wordt zoals gewoonlijk gedragen door vele vrijwilligers. Drie 'Tutters', te weten Saskia te Boekhorst, Angelique van Balen en Bianca de Bie vertellen er graag meer over.

Het is zeker niet de bedoeling dat de Torentutters met de Spooktocht willen concurreren met de Halloweentocht van de Pracht, daarom hebben zij ook gekozen voor begin van de herfstvakantie en zoals Angelique zegt "Onze opzet is ook heel anders. Onze tocht gaat grotendeels door het bos, in plaats van door de wijk. Dat leent zich ook meer voor het griezelen. De effecten zijn in het donker gemakkelijk te realiseren, alles lijkt dan anders. We zorgen dat het voor jonge kinderen een leuke beleving is, maar niet al te spannend. We hebben sowieso niets met clowns zoals in horrorfilms. Dat zou de kinderen maar nachtmerries bezorgen. Het echte griezelgedeelte is bedoeld voor jongeren en volwassenen die wel van een beetje spanning houden."

Saskia vertelt dat het aantal bezoekers langzaam groeit. "Er doen steeds meer expats mee en door mond tot mondreclame komen er ook steeds meer bezoekers van buiten Waalre. Er zit groei in, maar het hoeft wat ons betreft niet te groot te worden. We moeten de organisatie kunnen overzien. Overdag zetten vijftien vrijwilligers de tocht uit en 's avonds hebben we ongeveer dertig figuranten. Verder hebben we vrijwilligers die 's middags helpen met knutselen en weer anderen verzorgen halverwege de spooktocht gratis koffie, thee en ranja en delen iets lekkers uit."

Op zaterdagmiddag kunnen kinderen van 14:00 tot 15:30 uur met vrijwilligers lantarentjes komen knutselen en pompoenen uithollen. Een kaartje hiervoor kost €2,50. Bianca vertelt dat het altijd afwachten is hoe groot de opkomst is. "Tot nu toe hebben we over het algemeen goed weer gehad. Een keer was het erg warm, toen zijn we buiten gaan zitten. De pompoen gaat mee naar huis en het lantarentje mag 's avonds mee in de tocht. Kaartjes voor de spooktocht kosten €2,50. Om 19:30 uur gaan we in groepjes van start, we sluiten om 21:00 uur af. Daarna is er, in samenwerking met de activiteiten commissie van RKVV voetbalvereniging, een Halloween after party."

Nieuwe vrijwilligers om mee te helpen bij bouwen en knutselen of met acteren zijn altijd welkom. Je kunt je tot kort van te voren aanmelden bij Angelique: angelique.vanbalen@gmail.com en telefonisch: 06 - 15 45 65 09.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden