In het DigiCafé kan iedereen hulp krijgen bij vragen over alle vormen van digitale apparatuur.
In het DigiCafé kan iedereen hulp krijgen bij vragen over alle vormen van digitale apparatuur. (Foto: )

(Digi) Taalpunt in Waalre is voor alle inwoners

In Waalre hebben ruim 1.500 inwoners moeite met lezen, schrijven en / of rekenen. Een bijsluiter lezen, een brief lezen of de weg vinden op het internet kan veel stress opleveren. Om deze mensen hierbij te helpen heeft de gemeente in samenwerking met de bibliotheek, voor Waalrenaren een (Digi)Taalpunt geopend. Dit spreekuur is in Het Huis van Waalre elke laatste donderdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur.

WAALRE - Maar er zijn meer activiteiten in Waalre die kunnen helpen met taalvragen; dit past in het Waalres gezondheidsbeleid. waarin extra aandacht wordt gegeven aan laaggeletterdheid. Laaggeletterdheid gaat vaak samen met meer problemen op andere leefgebieden, denk daarbij aan gezondheid en armoede. Door laaggeletterden te helpen, kunnen veel problemen voorkomen worden.

Onderstaande activiteiten zijn voor inwoners van Waalre beschikbaar:

- een (Digi)Taalpunt in Het Huis van Waalre voor informatie en advies over taalvragen. Het eerstvolgende is op 31 oktober van 11.00-12.00 uur.

- een Taalcafé in Het Huis van Waalre om de Nederlandse taal te leren spreken door te doen.

- Digisterker, een cursus op de computer om te leren omgaan met DigiD en de overheidswebsites.

- Lessen Nederlands als eerste taal (moedertaal) NT1, lessen Nederlands voor anderstaligen NT2 én vrijwilligers kunnen worden geschoold als taalmaatjes bij het Ster college in Eindhoven.

- Digicafé voor iedereen die meer informatie over digitale apparaten wenst zoals mobiele telefoon, e-reader, iPad of laptop.

Een groot aantal van deze activiteiten is gratis beschikbaar of voor een klein bedrag bij te wonen.


Meer informatie over activiteiten voor laaggeletterden, zoals tijden, wat houdt de activiteit in, de kosten en de locatie is te vinden op www.hethuisvanwaalre.nl/bibliotheek en http://stercollege.nl/cursussen/. Komt u er niet uit, dan kunt u altijd naar het (Digi)Taalpunt komen voor advies.

Het volgende spreekuur is op donderdag 31 oktober.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden