Foto:

'Vrijwilligers in en uit de kunst' in Het Waalres Museum

WAALRE - 16 vrijwilligers die door hun vrijwilligerswerk zorgen dat het hele jaar door exposities (schilderijen, beelden, keramiek, etc.) in Het Waalres Museum in Waalre te zien zijn, houden tot en met woensdag 9 oktober samen een tentoonstelling van hun eigen creatieve werkzaamheden.  
Het Waalres Museum wordt geheel gerund door vrijwilligers, enthousiaste mensen die daar soms een groot deel van hun vrije tijd in steken. Opvallend is dat veel van deze mensen zelf ook flink creatief bezig zijn. Het Waalres Museum wil daarom graag laten zien wat haar vrijwilligers creatief waard zijn en ze hiermee bovendien eens anders in de schijnwerpers zetten.

De tentoonstelling is aantrekkelijk door de diversiteit van de geëxposeerde werken, omdat iedere deelnemer zijn/haar eigen invalshoek heeft. Zo zijn er schilderijen, keramiek, beelden in hout en steen, foto's en textiele werken te zien. 

Het Waalres Museum stelt al jaren mensen uit de regio in de gelegenheid om hun werk ten toon te stellen in haar gebouw, een Rijksmonument aan de Willibrorduslaan 4 in Waalre.

Het Waalres Museum biedt een platform voor voornamelijk Waalrese kunstenaars en zijn er diverse exposities van hedendaagse kunst en bijzondere particuliere verzamelingen. De kerntaak richt zich op het organiseren en presenteren van tentoonstellingen en activiteiten, waarbij de nadruk ligt op het industrieel en cultureel erfgoed van de gemeente Waalre, waaronder de Brabantia collectie (huishoudelijke artikelen) en de Simplexcollectie (speelgoed en puzzels) alsmede textiel, zoals de Kendix collectie en de verzameling antiek damast uit de periode van 1550 - 1950. Bij het tonen van het industriële erfgoed wordt waar mogelijk een verbinding gemaakt met de actualiteit van huidige industriële activiteiten.

Gekoppeld aan deze activiteiten verzorgt Het Waalres Museum een programma van cultuureducatie aan de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Waalre

Alle activiteiten, het bestuurswerk, het inventariseren tot en met de presentatie in het museum, rondleidingen en baliewerk, en de cultuureducatie aan basisschoolleerlingen, alles wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom.

Het museum is geopend p[ woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro.

Het Waalres Museum, Willibrorduslaan 4 in Waalre. 

www.hetwaalresmuseum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden