Gemeente Waalre staat nu voor de keuze of zij voor het nieuwe bouwplan het bestemmingsplan gaat wijzigen.
Gemeente Waalre staat nu voor de keuze of zij voor het nieuwe bouwplan het bestemmingsplan gaat wijzigen. (Foto: )

Meer openbare natuur of een nieuw landgoed met villa's?

WAALRE - In de bosrand aan de Gildebosweg in Waalre is een projectontwikkelaar bezig met een bouwplan voor een landgoed met nieuwe landhuizen op een akker- en bosterrein van ruim 10 hectare. Verrast door bouwplan 'Landgoed Gildebosch', heeft een groep bezorgde burgers, zich verenigd in het GildeWoud. Wij willen voorkomen dat hier, in het belang van enkele landhuiseigenaren, een aanslag op de kwetsbare natuur van het Waalrese bos gepleegd. Ons Waalrese bos, drukbezocht door jong en oud, heeft de afgelopen jaren door de bouw van nieuwe villawijken en de aanleg van snelfietspaden, al veel natuur en bos verloren. Het GildeWoud wil het roer nu omgooien en ons Waalrese bos, zo belangrijk voor de leefbaarheid van ons dorp, juist versterken en beschermen voor de toekomst. In belang van de leefbaarheid in deze huidige klimaatcrisis streeft het GildeWoud naar de ontwikkeling van lokale én publieke natuur. Vereniging Het Gildewoud wil op het terrein aan de Gildebosweg graag méér nieuwe natuur en bomen planten voor een robuust klimaatbestendig Woud. Als burgerinitiatief heeft het GildeWoud haar plan ingediend bij Gemeente Waalre. Het terrein, een voormalige vuilstort aan de Gildebosweg, is nog in eigendom van Vereniging Natuurmonumenten.

Gemeente Waalre staat nu voor de keuze of zij voor het nieuwe bouwplan het bestemmingsplan gaat wijzigen zodat op dit terrein nieuwbouw van landhuizen toegestaan wordt. Of kiest gemeente Waalre voor Plan GildeWoud, voor onze natuur?

Wij doen een oproep aan Natuurmonumenten en Gemeente Waalre om hier te kiezen voor het belang van onze natuur in het Waalrese bos, onze woonomgeving, en hiermee ook voor de toekomst van onze kinderen.

Heeft u ook groene idealen en wilt u ons burgerinitiatief Het GildeWoud steunen?

Wij zoeken burgers en organisaties om samen in ons Waalrese bos klimaatbestendige natuur te ontwikkelen. U kunt ons bereiken via info@gildewoud.nl , www.gildewoud.nl of onze Facebookpagina het GildeWoud.

Namens het GildeWoud,

Gertrude Arends

Tel. 040-2216716

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden