De leerlingen maken in 30 minuten kennis met blaasinstrumenten.
De leerlingen maken in 30 minuten kennis met blaasinstrumenten. (Foto: )

Harmonie De Volharding voor de klas

De komende drie weken verzorgt harmonieorkest De Volharding in samenwerking met 040muziek een aantal educatieve lessen in alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in Aalst. Deze lessen vormen de opmaat naar de blazersklas die in oktober zal starten als onderdeel van Sjors Creatief.

WAALRE - De leerlingen maken in 30 minuten kennis met blaasinstrumenten, zoals deze voorkomen in een harmonieorkest. Tijdens deze les leren de kinderen hoe de instrumenten werken, klinken en hoe je ze bespeelt. Direct na de les is er de mogelijkheid om de instrumenten zelf te bespelen, onder begeleiding van leden van de vereniging.

Blazersklas

Daarnaast start De Volharding een blazersklas waarin kinderen zes weken lang onderdeel uitmaken van een orkest. Hierin wordt stap voor stap geleerd om een blaasinstrument te bespelen en leren ze het notenschrift kennen. De blazersklas bestaat uit 6 groepsrepetities van 45 minuten onder leiding van een professionele dirigent. De muzikanten krijgen speciaal lesmateriaal en een instrument in bruikleen, zodat er ook thuis geoefend kan worden. Afsluitend volgt, samen met het opleidingsorkest, een concert, waarbij de kinderen ook aan anderen kunnen laten horen wat ze geleerd hebben.

040muziek

De lessen en blazersklas worden verzorgd door een vakdocent van 040muziek, een muziekopleider die zich al enkele jaren richt op het uitvoeren van dit soort projecten binnen basisscholen. "Na het succes van vorig jaar, hebben we besloten om ook dit jaar de samenwerking te zoeken", aldus Renate in 't Zandt, lid van De Volharding. "Uiteraard hopen we dit jaar wederom vele kinderen met hetzelfde enthousiasme te mogen ontvangen."

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met secretaris Cecile Habraken via secretaris@harmoniedevolharding of via 040-2222342. Meer informatie over 040muziek is te vinden via

www.040muziek.nl

Meer berichten