Jeugdbrandweer Waalre heeft hulp nodig voor finale

Jeugdbrandweer Waalre na het behalen van de derde plaats in de halve finales.
Jeugdbrandweer Waalre na het behalen van de derde plaats in de halve finales. (Foto: )

Jeugdbrandweer Waalre staat als enige van de regio Brabant, in de landelijke jeugdbrandweer finale op 5 oktober in Hardenberg.

WAALRE - De jeugdleden leren om onder andere hoe te handelen tijdens een mogelijke brandsituatie. Daarnaast assisteren ze ook bij oefeningen van de vrijwillige brandweer. Zo helpen ze mee als slachtoffers bij bijvoorbeeld bosbrandbestrijding, het oprollen van een drugslab en ramkraken. Op deze manier wordt de jeugd klaar gestoomd voor de vrijwillige brandweer. Speciaal voor de jeugd worden er daarom ook wedstrijden georganiseerd om hun kennis te oefenen.

Lege flessenactie
Het jeugdbrandweerkorps kan alleen maar bestaan dankzij giften en wederzijdse diensten. Zo prikken de leden minimaal twee keer per jaar papier voor de gemeente. De jeugdleden willen met de jeugdleiders van de landelijke finale, een finaleweekend maken. Daarom zijn ze een lege flessenactie gestart in samenwerking met Jumbo Houben uit Aalst-Waalre.

Zaterdag 14 september staat de Jeugdbrandweer tussen 13.00-15.00 uur, op Den Hof (Aalst) en op de Markt in Waalre om lege flessen op te halen.

Wie niet in de gelegenheid is om naar de Jumbo te komen maar wel wil helpen, kan op twee adressen lege flessen achterlaten onder de carport: Mimosalaan 20 en bij de Adriaen Poirterslaan 24.

Doneren kan ook via de bank: NL22 RABO 0108 4276 17

Meer info op Facebook: Jeugdbrandweer Waalre en Instagram: jeugdbrandweerwaalre.

Meer berichten