Ook dit jaar Youngmakers Talent Discovery

Het programma biedt plaats voor maximaal 12 deelnemers. 
Het programma biedt plaats voor maximaal 12 deelnemers.  (Foto: )

REGIO - Youngmakers Talent Discovery helpt jongeren tussen de 17 en 27 jaar die op de arbeidsmarkt niet aan de bak komen maar dat wel graag willen. Het is een 'game-based' programma met als doel te ontdekken welke werkzaamheden en welk type organisatie het beste bij hen passen. In pakweg 3 maanden ontdekt de deelnemer zijn of haar talent en geven (job)coaches en trainers een advies wat voor een organisatie het beste bij hem of haar past. Diezelfde (job)coaches zijn ook voor de toekomstige werkgevers beschikbaar voor advies. Het programma biedt plaats voor maximaal 12 deelnemers. Voor de regio Zuidoost-Brabant sluit de mogelijkheid voor aanmelding maandag 30 september. Het programma start 15 oktober.

Thuiszitten is geen optie
Voor jongeren met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt blijkt Youngmakers Talent Discovery een prima voorschakeltraject te zijn in de weg naar werk. Op dit moment zijn er veel onvervulbare vacatures en staat het bedrijfsleven er absoluut voor open om jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een baan te bieden. Kandidaat deelnemers (m/v) zijn:
tussen de 17 en 27 jaar; woonachtig in de regio waar de Youngmakers Talent Discovery plaatsvindt; hebben een opleiding binnen het Speciaal of Voorgezet Onderwijs gevolgd; zoeken praktijkgericht werk , maar weten niet goed wat het beste bij hem of haar past; spreken de Nederlandse taal; gemotiveerd om van hun deelname een succes te maken.

Het is een Klus- en Trainingprogramma in clubverband waarbij de deelnemers onder leiding van ervaren vakmensen, trainer-coaches en een jobcoach ontdekken waar ze goed in zijn. Vanaf 15 oktober wordt in pakweg 15 weken duidelijk welke werkomgeving het beste bij hen past. Ze worden geholpen en serieus genomen, maar ze hebben ook hun eigen verantwoordelijkheden.

Meer berichten