Rob Singels is de nieuwe Koning van het St. Antonius & St. Catharina Gilde Aalst .
Rob Singels is de nieuwe Koning van het St. Antonius & St. Catharina Gilde Aalst . (Foto: )

Nieuwe Koning St. Antonius en St. Catharina Gilde Aalst

WAALRE - Het St. Antonius & St. Catharina Gilde Aalst heeft een nieuwe Koning. Rob Singels is na 383 schoten Koning geworden.Het Koningschap is voor 3 jaar, daarna wordt er weer voor een nieuwe Koning geschoten.

De nieuwe Koning is sinds 2011 lid van het gilde en deed voor de derde keer mee aan het Koningsschieten. Tot aan de schietwedstijd was Rob Singels Hoofdman van het Gilde.

De hoofdman is de voorzitter van de overheid en leidt het gilde, onder andere bij alle vergaderingen. Daarnaast is de hoofdman ook altijd aanwezig op de gildedagen waaraan het gilde deelneemt.

De koning is een bijzonder lid van de overheid en heeft een adviserende rol. Hij is present op alle officiële gelegenheden waaraan het gilde deelneemt. De koning is te herkennen aan zijn kroon, een kleed met vele koningsschilden (van zijn voorgangers) en zijn ambtsketen met daaraan zijn eigen koningsschild.

Het Het St. Antonius & St. Catharina Gilde Aalst is dringend op zoek naar een deken-schrijver, een secretaris. Daarnaast zijn natuurlijk (jeugd)leden welkom om deze tradities in ere te houden.

Kijk voor meer informatie op de website: www.gilde-aalst.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden