Zij reageerden op de oproep van de burgemeester om iets te organiseren voor het hele dorp. (een teamlid ontbreekt). Foto: Theo van Sambeek.
Zij reageerden op de oproep van de burgemeester om iets te organiseren voor het hele dorp. (een teamlid ontbreekt). Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Wij Waalre Dorpsdiner verbindt

Op het moment dat deze Schakel verschijnt is er nog anderhalve week te gaan voordat de Waalrese gemeenschap samen op 14 september op het Boerenbondterrein aan tafel gaat. Het team van Stichting Wij Waalre doet er alles aan om van het Waalres dorpsdiner een evenement te maken dat de Waalrenaren nog lang zullen heugen.

Waalre - Meer nog, dat het een terugkerend diner wordt waar ieder jaar weer meer mensen bij willen aanschuiven. Zodat in 2023, het jaar dat de dorpskernen Aalst en Waalre 100 jaar geleden werden samengevoegd tot één dorp Waalre, dit met een dorpsdiner wordt gevierd dat zijn weerga niet kent.

Nu de vakantieperiode voorbij is, beginnen de inwoners zoetjes aan kaarten voor het diner te bestellen. Voor team Wij Waalre is het een pak van hun hart dat de kaartverkoop begint te lopen.Gasten hoeven niet in te zitten over het weer, want in tegenstelling tot vorig jaar, toen alles zich buiten achter het gemeentehuis afspeelde, staat er nu een tent op het Boerenbondterrein.

Vrijwilligers nodig
Na de oproep voor vrijwilligers in de Schakel van 21 augustus hebben zich al diverse vrijwilligers aangemeld, maar er zijn er nog steeds nodig. Vooral voor: het opbouwen en afbreken van de tenten, het dekken en versieren van de tafels en stoelen en ook niet onbelangrijk, voor het uitserveren van eten en drinken. Stichting Wij Waalre hoopt dat de verenigingen ook van zich zullen laten horen en dat leden zich willen aanmelden voor een van deze werkzaamheden. Aanmelden kan via de website of telefonisch: 06-21290596.

Wie graag zijn steun wil geven in de vorm van sponsoring kan dit op verschillende manieren doen. In overleg met de stichting wordt een plan op maat gemaakt. Zo kun je een financiële bijdrage leveren waardoor organisaties als Stichting Met je Hart, Vluchtelingenwerk of Voedselbank ook hun relaties een plaatsje aan de dis kunnen geven. Voorop staat dat iedere inwoner van Waalre, met welke achtergrond dan ook, kan meegenieten. Iedereen die een donatie wil doen of financieel wil ondersteunen kan dit via de website doen.

Aanmelden tot 10 september
In verband met de bestellingen van de cateraars en de levering van materialen kunt u tot uiterlijk 10 september de kaarten à 25 euro (inclusief 2 consumpties) kopen via de website, bij slagerij Vos en Tabaksspeciaalzaak Habraken. Ook kinderen zijn welkom. Afhankelijk van het bestelde aantal kindermenu's à 10 euro (inclusief 1 consumptie) wordt voor hen een speciaal menu samengesteld.

De middag begint om 16.00 uur met een borrel, het diner start om 18.00 uur en de nazit om 21:00 uur tot 23:30 uur. Live muziek, afgewisseld met achtergrondmuziek, zorgt voor een prettige sfeer. Er is vooral gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen plannen te maken voor een volgende editie. Voor meer informatie en aanmeldingen:

www.stwijwaalre.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden