Nachtvlinders lokken met lakens. Foto: Frank Franssen.
Nachtvlinders lokken met lakens. Foto: Frank Franssen. (Foto: Frank Franssen)

Nachtvlindernacht in de Vlindertuin Waalre

WAALRE - In de IVN Vlindertuin kunnen belangstellenden vrijdag 30 augustus terecht voor de Nationale Nachtvlindernacht. De avond start om 22.00 uur en duurt tot 01.00 uur. De opzet is om met drie opstellingen met lakens en UV-lampen, de nachtvlinders te lokken. Ook met welriekende smeer op de bomen in de buurt wordt geprobeerd de nachtvlinders te lokken. Er zullen enkele nachtvlinderexperts aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Er zal een map zijn met een korte uitleg of nachtvlinders en diverse foto's van eerder waargenomen speciale soorten. Ook zullen er enkele nachtvlinderboeken (voor macro's en micro's) aanwezig zijn. Er is plek voor 20 deelnemers, breng een goede zaklamp, een digitale camera en eigen drankjes mee.
Bij goed weer is de Nachtvlindernacht op vrijdag, als het dan slecht weer is (regen, wind, onweer) schuift het nachtvlinderen door naar de zaterdag.

In deze tijd van het jaar kunnen nog meer dan tachtig soorten gezien worden. Enkele zeer zeldzame soorten hebben dan hun vliegpiek, zoals de glanzende marmeruil en de maagdenuil. Andere soorten die op licht afkomen zijn de huismoeder, zwarte-c-uil, appeltak en hagendoornvlinder. Meer info: www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht.

Meer berichten