Ouders of verzorgers van de kleinsten kunnen nog steeds meelopen. Foto: Fotoclub Lamina uit Dommelen.
Ouders of verzorgers van de kleinsten kunnen nog steeds meelopen. Foto: Fotoclub Lamina uit Dommelen. (Foto: Fotoclub Lamina Dommelen)

De 20e Ronde van Waalre

De 20e editie plaats van de Ronde van Waalre, de hardloopwedstrijd voor jong en oud in Waalre vindt plaats op zaterdag 7 september. Start en finish zijn op de Markt in Waalre.

WAALRE - Traditioneel wordt begonnen met de wedstrijden voor de jeugd. Dit jaar zijn er 2 wedstrijden, een mini-run voor de basisschoolleerlingen uit de groepen 1 t/m 4 en de jeugdloop voor de leerlingen van de 5 basisscholen uit de groepen 5 t/m 8.

Door de toenemende aantallen lopertjes (in 2018 bijna 360) werd het op sommige momenten onveilig voor met name de jongste deelnemertjes. Naast de lopertjes liepen namelijk ook vaders/moeders/opa's en oma's mee met de jongsten en dat begon een risico te vormen. Vaders/moeders en verzorgers mogen nog steeds meelopen met hun kinderen, maar alleen met de mini-run. Voor de groten is het beter dat alleen zij lopen en dat vinden zij zelf overigens ook.

De wedstrijden voor de jeugd starten om 16:30 uur met de mini-run en om 17:00 uur de oudere jeugd. Inschrijven voor de jeugd geschiedt via de 5 basisscholen in Waalre. Kinderen tot en met 12 jaar die ook willen meedoen maar niet op de scholen in de gemeente zitten kunnen inschrijven via www.inschrijven.nl of in de na-inschrijving op de Markt

Voor de deelnemertjes is er individueel een mooie medaille te verdienen en uiteraard een lekker glas limonade na de finish. Daarnaast schenkt de oudste sponsor Familie Versmissen de wisselbekers voor die basisschool uit de gemeente die de grootste groei in aantal deelnemertjes weet te realiseren ten opzichte van 2018. Na een aantal jaren de eerste plaats te hebben bemachtigd zal 'de Drijfveer' de te kloppen school zijn.

Wedstrijd volwassenen
De wedstrijd voor volwassenen start om 18:00 uur, over 5 - 10 of 15 kilometer.
De Ronde van Waalre is één van de grootste recreatieve wedstrijden in de regio en mag zich dan ook verheugen op een groot aantal telkens weer terugkerende deelnemers uit de verre omgeving en uit België. Dit is begrijpelijk omdat de Ronde voert over een van mooiste parcoursen in de regio, zowel door het dorp als het buitengebied op een goed beveiligd parcours. De aanwonenden zullen tijdig informatie in de brievenbus ontvangen over het tijdelijk. minder goed bereikbaar zijn van hun woning.
In deze jubileum-editie lijken er meer deelnemers mee te doen dan voorgaande jaren en dus rekent de organisatie op een buitengewoon gezellige en sfeervolle ronde.


Inschrijven
Volwassenen kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl of kijk op www.loopgroepwaalre.nl of de facebookpagina.
De voorinschrijving is nog mogelijk tot en met dinsdag 3 september. Na-inschrijving is er ook en wel op de wedstrijddag zelf vanaf 15:45 uur op de Markt in Café-Zaal de Wolderse Wever.

Meer berichten