Martien Hendriks (rechts), Gerda Martens en Charles Ramaekers in wielercafé Cyklist in Eindhoven, waar Charles werkt als vrijwilliger.
Martien Hendriks (rechts), Gerda Martens en Charles Ramaekers in wielercafé Cyklist in Eindhoven, waar Charles werkt als vrijwilliger. (Foto: )

De 'Ventoux' op voor kankeronderzoek

Om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, beklimmen ieder jaar honderden mensen de Mont Ventoux. Dit jaar draagt het Waalrese echtpaar Martien Hendriks en Gerda Martens, samen met Charles Ramaekers uit Eindhoven, hun steentje bij aan dit evenement. Zij zamelen geld in voor het KWF Kankerbestrijding en voor inloophuis de Eik in Eindhoven.

WAALRE - De Mont Ventoux is een berg van net geen 2000 meter in het zuiden van Frankrijk. De 'Stichting Mont Ventoux' organiseert op donderdag 5 en vrijdag 6 september voor de dertiende keer een enorme inzamelingsactie voor kankeronderzoek. Martien Hendriks uit Waalre en Charles Ramaekers uit Eindhoven beklimmen dit jaar de berg met hun wielrenfiets om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Martiens vrouw, Gerda Martens, gaat mee als vrijwilliger en voorziet alle fietsers en wandelaars van spijs en drank.

Voor Martien is zijn vrouw Gerda nou precies de reden dat hij mee fietst voor het goede doel. Twee jaar geleden werd bij Gerda namelijk borstkanker ontdekt, maar gelukkig is zij hier weer goed van hersteld. Martien: "Ik heb het hele ziektetraject meegemaakt en kwam erachter dat men heel veel weet over de behandeling van kanker, maar ook heel veel niet. Daarom wil ik graag geld inzamelen voor meer onderzoek.'' Teamlid Charles heeft daarnaast nog zijn eigen reden om mee te fietsen. Hij kreeg helaas ook te maken met kanker, maar ook hij is weer helemaal de oude. Charles geeft aan enorm dankbaar te zijn voor de goede zorg die hij heeft mogen krijgen en wil graag iets terug doen met deze actie.

Onder de teamnaam 'Tour d'Eik' vertrekt het drietal het eerste weekend van september naar Zuid-Frankrijk. Deze naam verwijst naar inloophuis de Eik in Eindhoven. Een gedeelte van het bedrag dat Martien, Charles en Gerda weten op te halen, gaat namelijk naar deze organisatie. De Eik is een zogeheten inloophuis waar mensen met kanker (en mensen in hun omgeving) allerlei dingen kunnen ondernemen. Vrijwilligers van de Eik organiseren van alles voor hun bezoekers, zoals yogalessen, massages en tekencursussen. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan verschillende informatiebijeenkomsten en praatgroepen.

Martien en Charles zijn druk bezig met de voorbereiding op de flinke klim. Zo hebben ze samen gefietst in de Limburgse heuvels en is Martien onlangs nog in de Eiffel geweest om hoogtemeters te maken. Ze hebben er het volste vertrouwen in dat ze de klim zullen halen. Toch blijft het spannend voor de mannen: "Het is een hele uitdaging, maar het belangrijkste is natuurlijk het geld voor onderzoek.'' Het doel dat het drietal stelde was 1000 euro. Inmiddels staat hun gedoneerde bedrag al op ruim 2200 euro.

Wie ook graag wil bijdragen aan onderzoek naar kanker, kan Martien, Charles en Gerda steunen. Dit kan via de website www.grootverzettegenkanker.nl/tourdeik en klik op de blauwe knop 'Steun Ons'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden