Lia Hesemans houdt twee schrijfcafé's in Huis van Waalre

Lia Hesemans is eindredacteur en schrijfcoach en verzorgt twee schrijfcafé's in de bibliotheek.
Lia Hesemans is eindredacteur en schrijfcoach en verzorgt twee schrijfcafé's in de bibliotheek. (Foto: )

Houd je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? In het schrijfcafé van de Bibliotheek Waalre kan je op een laagdrempelige manier ongedwongen schrijven, inspiratie opdoen en experimenteren. Dit alles onder begeleiding van schrijfcoach Lia Hesemans.

WAALRE - Schrijfervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen aan het schrijfcafé. De deelnemers krijgen toegankelijke opdrachten die zij ter plekke uitwerken en delen met andere deelnemers. Zo ontdekken ze vanzelf waar hun talent ligt en waar zij geïnspireerd door raken. Lia Hesemans draagt er zorg voor dat iedereen op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd wordt.

Lia Hesemans is ervaren schrijver, redacteur, schrijfcoach en docent schrijven. Hesemans: "Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Zomerschrijfcafé
Tijdens het eerste schrijfcafé, het zomerschrijfcafé op vrijdag 30 augustus, zitten de deelnemers in de tuin van Het Huis van Waalre, middenin het groen. Bij onverhoopt minder lekker weer, zitten zij in het gezellige Grand Café aan de rustige grote leestafel.

Geschiedenisschrijfcafé
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Tijdens deze maand staat het thema Zij/Hij centraal, met de focus op de vrouw. In het speciale Geschiedenisschrijfcafé op vrijdag 25 oktober kijken de deelnemers naar dit thema vanuit hun persoonlijke perspectief. Zij blikken terug in hun eigen geschiedenis en schrijven over inspirerende vrouwen die zij in hun eigen leven hebt ontmoet. Wat in deze vrouwen inspireert hen en hebben zij dezelfde kwaliteiten in zich? Concrete opdrachten helpen de deelnemers om hier stapsgewijs over te schrijven.

Praktische informatie
Het Zomerschrijfcafé is op vrijdag 30 augustus. Het Geschiedenisschrijfcafé is op vrijdag 25 oktober.
Beide schrijfcafés zijn van 10.00-12.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is 16 euro voor bibliotheekleden en 20 euro voor niet-leden, inclusief twee consumpties. Aanmelden: bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten