In 2018 luisterde de akoestische band ‘Sol Y Luna’ het dorpsdiner op met Latijns Amerikaanse muziek. Foto: Theo van Sambeek.
In 2018 luisterde de akoestische band ‘Sol Y Luna’ het dorpsdiner op met Latijns Amerikaanse muziek. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Nog vier weken en nog veel te doen

De dag van Wij Waalre Dorpsdiner komt met rasse schreden dichterbij. Het team van Stichting Wij Waalre krijgt het steeds drukker. Er valt dan ook veel te regelen voordat het veertien september is. Er komt druk op de ketel, maar Inge Bazelmans en Denise Janssen vinden dat het dorpsdiner machtig mooie dingen los maakt. Twee enthousiaste teamleden aan het woord.

Waalre - Denise Janssen had tot voor kort geen ervaring in vrijwilligerswerk. De oproep bij de watersportvereniging Waalre om vrijwilligerswerk te doen bij het dorpsdiner haalde haar over de streep en ze meldde zich aan. "Als directiesecretaresse bij LAPP Benelux heb ik veel ervaring op het gebied van organiseren, onder andere van grote feesten en partijen. Volgend jaar bestaat ons bedrijf dertig jaar en maken we ons op voor een groot feest. Mijn ervaring komt nu goed van pas. Alle leden van het team Stichting Wij Waalre zetten zich in om sponsorgeld binnen te halen, zo heb ik de middenstand benaderd en flyers uitgedeeld. Via onze Facebookpagina proberen we ook zoveel mogelijk mensen in Waalre te bereiken en te informeren. Daarnaast regel ik de facilitaire zaken zoals tafels, banken, servies en catering. Er moet bijvoorbeeld ook een pinautomaat zijn waar mensen consumptiebonnen kunnen kopen, we zijn van alle gemakken voorzien."

Inge Bazelmans is door Jaap van de Velden bij het team gehaald. Beiden hebben veel ervaring op het gebied van organiseren, als hoofdleiding van de IPJ Jeugdweek. "Jaap is nog dagelijks actief tijdens de Jeugdweek, ik heb een stap terug gedaan maar ben er nog steeds actief bij betrokken. Wij brengen onze ervaring van de Jeugdweek in. Zo probeer ik een en ander te structureren middels bijvoorbeeld notulen. Samen met Jaap zet ik de praktische lijnen voor de faciliteiten uit. We maken een veiligheidsplan en zorgen voor een EHBO-post. Ik maak deel uit van het werkgroepje Communicatie, Marketing en Sponsoring. Dat laatste is hard nodig want we zijn als Stichting Wij Waalre financieel op nul begonnen. Toch willen we het dorpsdiner laagdrempelig houden en betaalbaar maken voor iedereen. Ons motto is 'Samen eten in vrijheid en verbinding'. Daarom maken we ook gebruik van plaatselijke leveranciers. Ik zorg voor de grote facilitaire zaken, zo komen er op het Boerenbondterrein pagodetenten in een U-vorm te staan met op het binnenterrein statafels om elkaar te ontmoeten. Door deze stichting heb ik zes geweldige mensen leren kennen met het kernwoord 'verbinden' krachtig in het hart."

Wij Waalres Dorpsdiner vindt plaats op het Boerenbondterrein. Er is een kindermenu. Kaarten zijn te koop bij: slagerij Vos en tabaksspeciaalzaak Habraken of via www.stwijwaalre.nl. Op de website vind je meer informatie over kosten en op Facebook staat een impressie van Wij Waalre Dorpsdiner 2018. Sponsoren zijn welkom. Er is dringend behoefte aan vrijwilligers, opgeven kan via de website of bel: 06-21290596.

Meer berichten