De tentoonstelling is in het museum Volkenkunde  Leiden te bewonderen tot januari 2020, daarna gaat alles naar Nijmegen.
De tentoonstelling is in het museum Volkenkunde Leiden te bewonderen tot januari 2020, daarna gaat alles naar Nijmegen. (Foto: )

Waalres tintje aan grote tentoonstelling

'De Wolderse Heks', een school voor traditionele hekserij en oude volkskunde uit Waalre, neemt op verzoek van het museum Volkenkunde in Leiden als specialist op het gebied van traditionele hekserij deel aan de tentoonstelling 'Helende Kracht'. Deze grote tentoonstelling gaat over allerlei genezingstradities wereldwijd.

Waalre/Leiden - Tijdens het bezoek aan deze tentoonstelling kun je naast hekserij ook andere bijzondere volkenkundige collecties bewonderen, zoals Winti en Sjamanisme. Coby Rijkers, oprichtster van De Wolderse Heks, groeide op in een zelfvoorzienende boerenfamilie in Waalre en tijdens een vakantie in Engeland raakte ze enorm gefascineerd door de oude traditionele hekserij, tijdens een bezoek aan het The Museum of Witchcraft and Magic in Boscastle. Na jaren van onderzoek besloot ze samen met haar partner George Wouters een school op te zetten voor traditionele hekserij en oude volkskunde, om de vergaarde oude kennis door te kunnen geven. Coby (tevens docent biologie) neemt de lessen over de volkskunde, magie en hekserij voor haar rekening. George (docent scheikunde/natuurkunde) verzorgt lessen op gebied van astronomie en alchemie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden