Het orkest beschikt momenteel over een repertoire van zo'n 550 nummers. Benieuwd? U kunt het 11 augustus gaan horen.
Het orkest beschikt momenteel over een repertoire van zo'n 550 nummers. Benieuwd? U kunt het 11 augustus gaan horen. (Foto: )

De Bent speelt ter ere van vijftienjarig bestaan

De Bent houdt 11 augustus een gratis concert op het terras van de Wolderse Wever, ter ere van het 15-jarig bestaan. Vijftien jaar geleden besloten een aantal mensen uit Aalst en Waalre deze liederentafel op te richten.

Aalst-Waalre - De initiatiefnemers waren onder anderen Jack de Bruyn (voorzitter), Frans Jansen en Anneke van de Munckhof. De Liederentafel kreeg de naam 'de Notenkroakers'. "Het repertoire bestond in hoofdzaak uit oudere Nederlandstalige liedjes. Het meezingen werd ondersteund door zanger Hans de Voogd, Kees van Barschot (gitaar/zang) en Bart Antonis (accordeon). Aanvankelijk werd er meegezongen met behulp van gedrukte tekstboekjes, wat een vrij kostbare aangelegenheid was. Toen verscheen 'beamer-specialist' Mark van Wijngaarden. Vanaf die tijd werden de teksten geprojecteerd op een groot scherm." In eerste instantie werd het programma samengesteld volgens een bepaald thema, als een zeemansavond of country-avond. Het orkest beschikte gaandeweg over een repertoire van momenteel ongeveer 550 liedjes. "De liederentafel kreeg een eigen gezicht en geleidelijk ontstond er een breder en moderner repertoire." Aanvang is 11 augustus om 14.00 uur, aan de Markt in Waalre.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden