De Down Town Gourmet Market in Eindhoven telt 20 foodbarretjes. Foto Visit Brabant.
De Down Town Gourmet Market in Eindhoven telt 20 foodbarretjes. Foto Visit Brabant. (Foto: Visit Brabant)

Brabant: samen genieten van goed eten

Zien, proeven en bourgondisch genieten! Wie gek is op goed eten zit in Noord-Brabant helemaal op zijn plek.

REGIO - Gezellige foodmarkets, de beste restaurants en culinaire hotspots in hippe straatjes middenin de stad. VisitBrabant zet vijf toffe foodhotspots op een rijtje.

1: Smullen in de Tilburgse Spoorzone!

In de hippe en rauwe Spoorzone in Tilburg kun je geheel in stijl culinair genieten. Wat dacht je van restaurant de Houtloods, waar je zo dichtbij de keuken zit dat je over de schouder van de kok kunt meekijken? Of bezoek De Wagon, een eetbar in een treinstel, het stoere restaurant RAW of EVE in een monumentale treinloods. Smakelijk!

2: Down Town Gourmet Market Eindhoven

Aan de Smalle Haven in Eindhoven vind je maar liefst 20 foodbarretjes onder één dak: de Down Town Gourmet Market! Van Vietnamees tot visspecialiteiten en van burgers tot speciale ijssoorten: de keuze is enorm. Ook voor vegetariërs en veganisten!

3: De gezelligste terrasstraat…

… zo wordt de Korte Putstraat in 's-Hertogenbosch door velen omschreven. Met hippe borrelgelegenheden, chique restaurants en bruine cafés vind je hier voor ieder wat wils. Proef de Brabantse gastvrijheid bij Restaurant Zoetelief, CÔTE bar bistro en Roels. Of kom gezellig borrelen op een van de heerlijke terrassen.

4: Culinaire reis door de Veghelse Proeffabriek

Een creatieve hotspot die van alle markten thuis is: De Proeffabriek op CHV Noordkade in Veghel. De Proeffabriek is een geweldig leuke mix van winkeltjes. Van koffiebranderij tot foodmarket, van chocolade tot delicatessen. Tip: volg de speciale audiotour, waarbij je de smaakmakers van De Proeffabriek beter leert kennen.

5: Wereldkeukens in Breda

Foodhall Breda is sinds april 2019 geopend en gevestigd in een oude bioscoop. Je vindt hier maar liefst 18 mini-restaurantjes met gerechten en drankjes uit alle windstreken. Mexicaans, Japans, Sushi, bitterballen of poffertjes: je kunt het zo gek niet bedenken. De foodhall is dagelijks vanaf 12:00 uur geopend.

Meer berichten