Voor veel lopers is de Ronde van Waalre een mooie test voordat zij de marathon van Eindhoven gaan lopen.
Voor veel lopers is de Ronde van Waalre een mooie test voordat zij de marathon van Eindhoven gaan lopen. (Foto: )

Inschrijving Ronde van Waalre geopend

Zondag 7 september wordt de 20e Ronde van Waalre gehouden. Deze hardloopwedstrijd is niet meer weg te denken in de regio

WAALRE - Een populair onderdeel is de The Kids Company jeugdloop, een hardloopwedstrijd voor alle leerlingen van de 5 basisscholen in de gemeente. In dit jubileumjaar wil de organisatie de loop opsplitsen in een mini-jeugdloop (groepen 1 t/m 4) een jeugdloop voor de resterende groepen 5 t/m 8.

De afgelopen 4 jaar heeft basisschool de Drijfveer de wedstrijd gewonnen. Elk van de vijf scholen maakt kans op de Cor Versmissen bokaal door mee te doen met een groot aantal leerlingen. De school met de meeste deelnemertjes (naar rato van de schoolgrootte) wint immers.

Ga naar www.inschrijven.nl of klik op de link op: www.loopgroepwaalre.nl. Deze voorinschrijving sluit op 3 september.

Volwassenen

De verwachting is dat er veel deelnemers aanwezig zullen zijn, mede omdat enkele wedstrijden in de omgeving zijn verplaatst of zijn weggevallen en de Ronde van Waalre nog meer een test zal zijn voor de Eindhovense Marathon.

De volwassenen kunnen kiezen uit 3 afstanden, 5, 10 en 15 kilometer. Het parcours gaat over de Dreefstraat, Smeleweg, Loon, Timmereind, Hollandse Straat, Dommelseweg en de Heikantstraat terug naar de Markt in Waalre alwaar de start en finish is.

The Kids Company Mini Jeugdloop start om 16.30 uur, de Jeugdloop om 17.00 uur en op 18.00 uur start de Grote Ronde. Douchen en omkleden kan in Sporthal de Hoeveland.

Inschrijven

Inschrijven kan ook op de dag zelf bij Café Zaal De Wolderse Wever vanaf 16.00 uur. Er zijn mooie prijzen te verdienen voor de lopers en loopsters die bij de eerste 3 eindigen op de 3 afstanden.

Meer informatie:

www.loopgroepwaalre.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden