philharmonie zuidnederland. Foto: Simon van Boxtel.
philharmonie zuidnederland. Foto: Simon van Boxtel. (Foto: Simon van Boxtel)

philharmonie zuidnederland eerste orkestpartner in app

De philharmonie zuidnederland wordt de eerste wereldwijde orkestpartner van de Stingray Classica app. Daarmee zijn registraties van concerten, documentaires, op ieder gewenst moment binnen handbereik en te bekijken via de mobiele telefoon, tablet en webplayer.

EINDHOVEN - Deze service - die misschien het beste kan worden omschreven als 'de Netflix voor klassieke muziek' - werd woensdag 3 juli gelanceerd en is te downloaden via de website van philharmonie zuidnederland.

Het platform en de app bieden voor orkesten diverse voordelen. Niet iedereen is in staat om naar een concertzaal te komen; door dit digitale podium wordt het bereik veel groter. Creatief directeur Rob Overman van Stingray Classica licht toe: "Stingray Classica is na de overname van Brava en Classica een wereldwijde aanbieder van klassieke concerten, opera's, balletten en documentaires. Naast onze uitzendingen op televisie hebben we nu ook een platform gebouwd met dezelfde functionaliteiten als Netflix, maar dan puur gericht op klassieke muziek." Abonnees betalen een vast bedrag per maand en krijgen toegang tot een gigantische catalogus die je op elk scherm en overal ter wereld kunt bereiken.

Een ander voordeel van de app is dat het een service aan de achterban is. "De app die voor partners is ontwikkeld, ziet eruit als een 'philharmonie zuidnederland-app", zegt intendant Stefan Rosu van het orkest, "onze concerten, digitale concertinleidingen, documentaires en aankondigingen voor concerten krijg je als eerste te zien." Gaat de bezoeker verder, dan kun hij grasduinen in de enorme verzameling producties van Stingray Classica. Daarmee blijven bijzondere producties niet alleen bestaan in het geheugen, maar zijn ze keer op keer weer opnieuw te bekijken en beleven.

Het verbaast Overman niet dat philharmonie zuidnederland het eerst orkest is dat met Stingray Classica in zee gaat. "Het is een van de meest innoverende orkesten van Nederland, qua programmering, marketing, educatie, echt een voorbeeldorkest dat kiest voor vooruitgang en ontwikkeling, zónder het belang van de traditie te vergeten." Het partnerschap betekent ook dat beide partijen financieel belang hebben. De opbrengst van abonnementsgelden worden gedeeld waardoor er geld terugvloeit naar het orkest om te investeren in nieuwe producties en innovaties.

Meer berichten