Niet alleen kookte burgemeester Brenninkmeijer tijdens het dorpsdiner in 2018, hij stak ook nog een handje toe bij het uitserveren. Foto: Theo van Sambeek.
Niet alleen kookte burgemeester Brenninkmeijer tijdens het dorpsdiner in 2018, hij stak ook nog een handje toe bij het uitserveren. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Waalres Dorpsdiner in de steigers

Tijdens de festiviteiten rondom de opening van Het Huis van Waalre sprak burgemeester Jan Brenninkmeijer er al over. En bij zijn terugblik op 2018 in de Schakel van december herhaalde hij het nog een keer. "Voor volgend jaar wens ik dat wij doorgaan op de ingeslagen weg die we begonnen zijn met 'Wij Waalre'. Dat we samen op weg gaan naar het honderdjarig bestaan van Waalre in 2024."

WAALRE - Een belangrijk gegeven daarbij is het realiseren van het Groot Waalres Dorpsdiner. Sinds kort staat Stichting Het Waalres Dorpsdiner in de steigers. Een negenkoppig team vrijwilligers, onder aanvoering van Brenninkmeijer, timmert hard aan de weg om het diner ook dit jaar weer te realiseren.

Een van de vrijwilligers die meewerkt aan de realisatie van het dorpsdiner is Cora de Wilde, zij kan ons al wat meer vertellen over de plannen die worden gemaakt. "Vorig jaar namen tweehonderdvijftig Waalrenaren deel aan het dorpsdiner, maar Jan streeft dit jaar naar meer dan het dubbele aantal, namelijk vijfhonderd gasten. Zo wil hij proberen ieder jaar in aantal te groeien totdat we in 2024 in de Willibrorduslaan van Aalst naar Waalre-dorp de tafels kunnen dekken."

Er rijzen nu wel een aantal vragen: De tweehonderd gasten van vorig jaar konden nog maar krap een plaatsje vinden achter bij het gemeentehuis, waar laat je die nu? Dat realiseerde Stichting Het Waalres Dorpsdiner zich ook, maar die zijn niet voor een gat te vangen. "Met zoveel mensen maak je niet even een slechtweer scenario maar neem je meteen voorzorgsmaatregelen. Er komt op het Boerenbondterrein een grote tent te staan. Inge Bazelmans en Jaap van de Velden zitten in ons team. Zij zaten in de hoofdleiding van de IPJ Jeugdweek en hebben jarenlang op dit terrein gestaan. Ze kennen alle ins en outs om het terrein bedrijfsklaar te maken."

Het zal niet meevallen voor zo'n groot aantal gasten te koken daarom; wie verzorgt de catering? "Daarvoor hebben we restaurant Luca en A-2 cateraar in de arm genomen. Onze burgemeester kan ook niet onverdienstelijk koken, die steekt net als vorig jaar, een handje uit. Er zullen ook vele handjes nodig zijn bij de aankleding van de tent, dat die er feestelijk uit komt te zien. Vrijwilligers in de bediening, bij de verkoop van consumptiemunten en bewaking bij de fietsenstalling en nog veel meer. We zullen er nog veel nodig hebben en we hopen dan ook dat die zich in grote getale via onze website willen aanmelden voor ons dorpsfeest."

Reserveren gaat via de website. Dat kan per tafel van acht personen, maar ook individueel, dan schuif je gezellig aan bij andere dorpsgenoten. Het is tenslotte het feest van verbinding. Kaartjes bestellen via www.stwijwaalre.nl. Hier vind je meer informatie over kosten en kan is een impressies van het Grote Waalres dorpsdiner 2018 te bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden