Gehakkelde aurelia op een bloem van de purperen zonnehoed. Foto: Fanny van Zon.
Gehakkelde aurelia op een bloem van de purperen zonnehoed. Foto: Fanny van Zon. (Foto: Fanny van Zon)

Zomerzoemers en andere vakantievierders

WAALRE - Nog even en de scholen gaan dicht maar IVN Vlindertuin Waalre blijft open. Iedereen is welkom om te komen genieten van de sfeervolle tuin, en om al het planten- en dierenleven in de tuin zelf te ontdekken. De toegang is gratis en de poort is altijd open.

Vlinders en andere insecten houden van mooi weer - al moet het niet té warm zijn. Juist in de zomer zijn er veel diertjes te zien in de tuin. Welke dieren er precies te zijn is telkens een verrassing.

In de tuin wordt elke maand een kindermiddag georganiseerd. Peuters en basisschoolkinderen kunnen dan met (groot)ouders, oppas of een andere volwassene op avontuur in de tuin. De eerstvolgende kindermiddag is op woensdag 10 juli. Kinderen kunnen deze middag vlinderkwartet of vlindermemory spelen, een natuurknutsel maken en natuurlijk speuren in de tuin. Er zijn twee speurtochten uitgezet: één voor peuters en kleuters, en één voor oudere kinderen. Tasjes met onderzoeksmateriaal worden gratis uitgeleend, een kleine donatie voor de tuin is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De Vlindertuin ligt in het bos bij de Blokvenlaan in Waalre-dorp. Tegenover huisnr. 43 ongeveer 150 meter het bospad volgen. Auto’s graag parkeren aan de Blokvenlaan, fietsen kunnen bij de tuin gestald worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden