Een werk uit de serie 'Ontmoetingen en emoties' van Kees Habraken.
Een werk uit de serie 'Ontmoetingen en emoties' van Kees Habraken. (Foto: Kees Habraken)

Expositie 'Ontmoetingen en Emoties'

'Wie verre reizen maakt kan veel verhalen'. Dat gaat zeker op voor Kees Habraken uit Breda. Maar hij gebruikt liever beelden om zijn ontmoetingen met mensen in verre landen weer te geven.

WAALRE - Habraken reist al jarenlang de wereld over. De ontmoetingen tijdens deze reizen inspireren hem tot het maken van realistische figuratieve olieverfschilderijen. Het resultaat is een serie fraaie, krachtige en kleurrijke portretten met kenmerkende gezichtsexpressie.

Ontmoetingen en Emoties is de naam van zijn werk. Daarin komen zijn drie passies bijeen: zijn voormalige werk als psychotherapeut, het reizen en het schilderen. Ontmoetingen met mensen spelen een essentiële rol in zijn werk. De emoties tijdens deze ontmoetingen vormen de rode draad in zijn olieverfschilderijen. Hij vertaalt de ontmoetingen naar een schilderij en laat de emoties van dat moment als het ware stollen op het doek.

"Het zijn als het ware parallelle processen die plaatsvinden in het ontstaan van mijn schilderijen en mijn psychotherapeutische behandelingen in het verleden. Bij beide is sprake van een creatief proces een creatief denken. Je ontmoet mensen, komt met hen in contact en creëert van daaruit iets nieuws." aldus Habraken.

Expositie Waalres Museum

Kees Habraken toont gezichten van over de hele wereld in zijn schilderijen in Het Waalres Museumaan de Willibrorduslaan 4 in Waalre.

Bezoekers zijn welkom op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De expositie, Ontmoetingen en Emoties is te zien van 6 juli tot 8 september en wordt geopend op zondag 7 juli om 16.30 uur door dr. Hans Sondaal, oud voorzitter van het bestuur van het Aboriginal Museum in Utrecht.

Meer werk van Habraken is te zien op:
www.keeshabraken.nl.

Meer informatie over het Waalres Museum:

www.hetwaalresmuseum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden