Een beeld van de Jeugdweek van een eerdere editie. Foto: Piet Knook.
Een beeld van de Jeugdweek van een eerdere editie. Foto: Piet Knook. (Foto: )

De Jeugdweek gaat dit jaar vijf dagen 'op expeditie'

Sinds 1958 zorgt De Jeugdweek dat kinderen in Aalst-Waalre en omgeving hun zomervakantie goed afsluiten. Dit jaar zal de 61e editie in het teken staan van: Expeditie Jeugdweek: Het eiland.

WAALRE - Het verhaal achter de expeditie is eenvoudig maar is wel een uitdaging voor de deelnemende kinderen: We zijn gestrand. Onze boot is op een eiland vastgelopen. We gaan op dus op avontuur. Komen jullie ons helpen om van het eiland af te komen?

De deelnemers aan de Jeugdweek gaan niet één dag op expeditie, maar een hele week. Van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus zijn alle kinderen van de leeftijden van 5 tot en met 15 jaar welkom om de expeditieweek tot een succes te maken.

5 - 8 jaar

Tijdens de Jeugdvakantieweek gaan de kinderen van 5-8 jaar het eiland verkennen, naar de Klimbim, een huifkarrentocht maken, survivalworkshops volgen.

9 - 12 jaar

De kinderen van 9-12 jaar gaan onder andere het eiland verkennen, hun survival vaardigheden testen, zwemmen en vlotten bouwen.

13 - 15 jaar

De kinderen van 13-15 jaar (middengroep) gaan expeditiespellen en eilandproeven begeleiden. Zij hebben een overnachting op het Jeugdweek-terrein en gaan zwemmen. Ook mogen deze kinderen deelnemen aan de eilandparty.

Kampvuur

Op donderdag 15 augustus is het grote expeditie Jeugdweek kampvuur en maakt de organsiatie bekend wie expeditie Jeugdweek heeft gewonnen. Iedereen is welkom bij het kampvuur.

Vrijwilligers

Naast de hulp van de kinderen van Aalst en Waalre heeft de Jeugdweek ook vrijwilligers nodig. Vrijwilligers die een groep kinderen willen begeleiden (leiding), willen helpen als poppendokter, schminkmoeder/vader of vos willen zijn, of op andere manieren willen ondersteunen tijdens deze week.

Aanmelden als vrijwilliger kan door een mail te sturen naar:

leiding@jeugdweek.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden