Acht hoornisten van de het Philips Symfonie Orkest, vormen samen Ensemble 103.
Acht hoornisten van de het Philips Symfonie Orkest, vormen samen Ensemble 103. (Foto: eigen foto)

Docenten MAW verzorgen slotconcert

Een aantal docenten van Muziekles Aalst-Waalre staan klaar om het slotconcert van het seizoen in de reeks Willibrordconcerten in Waalre luister bij te zetten. Samen met de concertorganisatie bieden zij een gratis te bezoeken concert aan.

WAALRE - Het is een bewezen, geslaagde formule om de muziekdocenten uit te nodigen het slotconcert van het seizoen tot een muzikale gebeurtenis te maken. Een aantal docenten verzorgt zowel individueel als in samenspel optredens waarbij hun vakmanschap en virtuositeit in verschillende muzikale disciplines ruim aan bod komen. Het concert kenmerkt zich door enkele niet alledaagse combinaties van instrument- en repertoirekeuze waardoor sprake zal zijn van een grote variëteit in muziekkeuze en uitvoering. Maar tegelijkertijd wordt het een concert dat toegankelijk is voor een breed publiek, zo is er bijvoorbeeld een lied uit de recente Kempische Passion te horen.

Vakmanschap

Alle uitvoerenden zijn dagelijks bezig met muziek, zowel in het onderwijs als in de uitvoeringspraktijk. Verschillende muzikanten zijn ook verbonden aan orkesten en ensembles of verlenen als gastmusicus medewerking aan gerenommeerde muziekgezelschappen. Muzikale professionals in hart en nieren. Waalre mag trots zijn op de veelzijdigheid en hoge kwaliteit van het muziekonderwijs in het dorp. Zie ook de website: www.muziekles-aalstwaalre.nl

De uitvoerenden

Zondag 23 juni zijn onder andere present Mea van Delden (harp) en Esther en Nadia ten Kate op respectievelijk cello en viool. De veelzijdige sopraan Irene Meeuvis wordt op de piano begeleid door Rob van Heck. Zij veroverde dit voorjaar in de rol van Maria, de harten van het publiek tijdens de Kempische Passion met onder andere het lied ‘Open Einde’ dat zij 23 juni ook zal zingen.

Ensemble 103

Deze middag is ook Ensemble 103 aanwezig, bestaande uit 8 hoornisten die verbonden zijn aan het Philips Symfonie Orkest. Dit wordt een uitermate verrassend, veelzijdig en feestelijk concert en een waardig slot van de maandelijkse concertreeks voor dit seizoen.

Praktische informatie

Het concert op zondag 23 juni in de Oude Willibrorduskerk begint om 15.00 uur en duurt ruim 1 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Het kerkje is open vanaf 14.30 uur. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

De 43e jaargang van de concertcyclus in Waalre start op zondag 15 september met een bevrijdingsconcert door het ensemble Tango de Barrio in samenwerking met Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden.

Voor informatie of voor de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief, mail naar: willibrordconcerten@upcmail.nl Volgen kan op Twitter en Facebook: Willibrordconcerten Waalre

Meer berichten