Elles met een afbeelding van Beertje Juul, het wachten is nu op deel drie. Foto: Theo van Sambeek.
Elles met een afbeelding van Beertje Juul, het wachten is nu op deel drie. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'Je moet je vriendjes niet vergeten', nieuw boekje Beertje Juul

Wilma Stofmeel

Beertje Juul gaat op vakantie

In 2017 verscheen het eerste deel van 'Beertje Juul' geschreven door allround schrijfster Elles Dillen. Sindsdien heeft Dillen niet stil gezeten, zo gaf ze in eigen beheer een boekje uit: 'Spelen zonder computer' dat via de boekenwinkels van de ANWB zijn weg naar het publiek wist te vinden. Daarnaast schreef ze de scenario's van twee korte films die ze ook produceerde en tot slot komt er nu deel twee aan van Beertje Juul, die op vakantie gaat. En wat Dillen betreft is ze nog niet klaar met het beertje, dat vraagt om meer.

Waalre - Het boekje 'Spelen zonder computer' is geschikt voor kinderen van vier tot twaalf jaar, met spelletjes om binnen- en buiten te spelen. Kortom, het boekje is bedoeld om de kinderen achter de computer vandaan en van het tablet weg te halen. De boekjes van Beertje Juul zijn een ander verhaal. Daarin verwerkt de schrijfster op een speelse manier sociale thema's, begrijpelijk gemaakt voor kinderen van nul tot zes jaar. Dillen vertelt er gepassioneerd over: "In deel een leren de kinderen dat je niemand moet buitensluiten. In deel twee betrekt het beertje alle dierenvriendjes bij het inpakken van zijn koffertje voordat hij op vakantie gaat. Met als rode draad: wat heb je allemaal nodig op vakantie, wat wil je niet missen. De slotsom is dat je de vriendjes niet moet vergeten."

Beide boekjes zijn geïllustreerd door Mark Rijkelijkhuizen. Na deel een en twee komt nog een derde boekje. "Dat is ook het laatste deel", vertelt de schrijfster. "Ik heb nog wel één grote wens, dat is een animatiefilm van de boekjes laten maken, geschikt voor een kinderprogramma op tv. Deel een van Beertje Juul kwam uit rond de Kinderboekenweek. Ik ben het boekje toen gaan voorlezen in de groep 0 tot en met 3 jaar van basisschool de Meent en verder op kinderdagverblijven zoals Kinderstad Eekenrooi, bij De Dondersteentjes en in de Waalrese Bibliotheek. Ik kreeg van de kleintjes goede feed back en ze luisterden geboeid. Dat inspireerde mij bij het schrijven van deel twee."

Nu staat nog de film 'Hanna' in de planning. "Ik werk al twee jaar, samen met regisseur Saskia Holtjer, aan het scenario. Ondanks mijn opleiding NHA moet ik nog veel leren. Ik heb gelukkig veel ervaring op kunnen doen met het schrijven en produceren van de korte film 'Emma', uitgekomen in 2015 en de korte horrorfilm 'School vrij' die op 23 februari van dit jaar is uitgekomen. Het realiseren van deze films ging met vallen en opstaan, maar dat is de beste manier om ervaring op te doen. Van je fouten kun je leren. 'Hanna' is nog de werktitel en handelt over rouwverwerking bij kinderen. Ik wil de film graag op basisscholen vertonen."

'Beertje Juul gaat op vakantie' is vanaf 26 juli te koop. Kijk voor meer informatie op:

www.ellesschrijft.nl

Meer berichten