Ank (l) en Janny hopen dat er zich vele liefhebbers voor het Zomervakantiekoor zullen aanmelden. Foto: Theo van Sambeek.
Ank (l) en Janny hopen dat er zich vele liefhebbers voor het Zomervakantiekoor zullen aanmelden. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Zingen in het Zomervakantiekoor

Sinds enkele jaren woont Cor van Mosseveld in Waalre. Net als Janny Derkx en Ank Engelen is hij een actieve vrijwilliger in Gemeenschapshuis de Pracht. Van Mosselveld dirigeert verschillende koren. Van 1975 tot en met 1980 organiseerde hij een Zomervakantiekoor in zijn toenmalige woonplaats Sint Oedenrode. Hij bedacht dat dit ook hier in Waalre een mooie activiteit zou kunnen zijn.

WAALRE - In Janny en Ank vond hij enthousiaste medestanders en zo werden in december 2018 de eerste plannen gesmeed voor een Zomervakantiekoor in Gemeenschapscentrum De Pracht. Van Mosseveld kon helaas niet aanwezig zijn bij het gesprek, maar Janny en Ank willen er graag meer over vertellen.

Zowel Janny als Ank zongen vroeger in een kerkkoor. Tegenwoordig komt het daar niet meer van, maar een eenmalig project als het Zomervakantiekoor spreekt ze wel aan, ze gaan zelf meezingen maar, zoals Ank zegt: "Vooral voor ouderen die in een koor willen zingen, is dit een uitkomst. Vaak worden die bij koren vanwege hun leeftijd afgewezen. Nu kunnen ze hun hart ophalen. Alle koren uit Waalre en uit omliggende gemeenten zijn uitgenodigd om aan dit evenement mee te doen. We hopen dat er zich ook mannen gaan aanmelden, er is altijd een tekort aan mannenstemmen in een koor. Wie weet wat er uit deze activiteit nog voort gaat komen."

Janny organiseerde al eerder een Koren Mix in de Trinity Church. "Dat is toen goed bevallen, de kerk heeft een mooie akoestiek en ligt naast De Pracht. We repeteren in de kerk maar gaan in de pauze naar de Pracht voor een drankje. Na de uitvoering houden we de 'after party' in De Pracht. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor hand- en spandiensten, onder andere voor de aankleding op het terras om er samen een echt zomerfeest van te maken."

Het Zomervakantiekoor staat onder leiding van Peter Raymakers uit Sint Oedenrode. Raymakers heeft veel ervaring met koorwerk, vooral a capella en zingen in canon. Hij zingt zelf in diverse koren en heeft jarenlang een gemengd koor geleid. Iedereen die van zingen houdt is welkom, een geschoolde zangstem is niet nodig. Het belangrijkste is om samen een mooie uitvoering neer te zetten.

De muzikale leiding is in handen van Gé van Woerden. Van Woerden heeft veel ervaring met muziek en is als pianist veelzijdig, hij speelt in diverse gezelschappen. Op piano ondersteunt hij de mix van klassiek, volksmuziek en modern repertoire. Het belooft een heel afwisselend programma te worden, voor elk wat wils.

De repetities zijn op dinsdag 6 en woensdag 7 augustus. Telkens van 19:00 tot 21:30 uur. Op donderdag 8 augustus is de generale repetitie om 18:00 uur, met aansluitend van 20:15 tot 21:00 uur de uitvoering voor familie, vrienden en bekenden. Kosten, inclusief muziekbundel 15 euro. Inschrijven is mogelijk tot 1 augustus via mail naar: zomervakantiekoor@depracht.nl of telefonisch: 040-2213569/06-18082153.

Meer berichten