Eerste Pinksterfestival in de Agnus Dei-kerk

Dominee Ferdinand Borger van de Agnus Dei-kerk in Waalre. Foto: Theo van Sambeek.
Dominee Ferdinand Borger van de Agnus Dei-kerk in Waalre. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Kathleen Ferrier is vrijdag 7 juni één van de gasten bij De Aftrap van het eerste Pinksterfestival in de Agnus-Dei kerk. 'Luister naar de wind' is het thema van het festival dat door de Protestantse Kerken van Waalre, Veldhoven, Valkenswaard, Hoogeloon, Eersel en Bergeijk wordt gehouden.

WAALRE/REGIO - Met een programma van gesprek, discussie en muziek willen de kerken voor zichzelf de vraag stellen waar de Geest op dit moment waait.. De samenleving verandert, de kerken veranderen maar ook het christendom verandert. Waar bevinden we ons nu? Kathleen Ferrier, oud-kamerlid voor het CDA, woonde de afgelopen jaren met haar man in Hongkong. Nu zij is teruggekeerd in Nederland, kijkt zij op een verfrissende wijze naar de Nederlandse samenleving en kerk, we gaan met haar in gesprek.

Zaterdagmiddag zijn er op diverse plaatsen in de Kempen workshops met dans, drama en zang. Op zondagmorgen worden er in de Protestantse kerken in de Kempen Pinksterkerkdiensten gehouden. Aan het begin van elke dienst zal er een fakkeldrager naar een buurtgemeente worden gestuurd, die elders in de Kempen aan het eind van de dienst zal worden ontvangen. Zo vormen de diverse gemeentes een 'kring van vuur'. De Aftrap van het festival begint om 20.00 uur in de Agnus Dei-kerk. De toegang is vrij. Meer informatie:

www.adkerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden