De boerderij van de familie van den Broek aan het Mosbroekpad in Waalre is maandag 10 juni geopend. Foto: Martine Berendsen.
De boerderij van de familie van den Broek aan het Mosbroekpad in Waalre is maandag 10 juni geopend. Foto: Martine Berendsen. (Foto: Martine Berendsen)

Proef het boerenleven tijdens de Open Boerderijdag

Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen. Op maandag 10 juni nemen 69 melkveehouders in heel Nederland deel en openen op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek.

REGIO/WAALRE - Op de deelnemende boerderijen is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel.

Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Proeven

Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind) proeven in de zuivelbar. Ambassadeur Epke Zonderland is op een van de Campina-boerderijen aanwezig om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven.

Familie van den Broek

In Waalre doet de Familie van den Broek al voor de vierde keer mee. De boerderij is op maandag 10 juni geopend tussen 10.00-16.00 uur en de toegang is gratis. De boerderij ligt aan de Mosbroekseweg 4 in Waalre.

Het gezin bestaat uit boer Peter, boerin Remy en hun drie kinderen: Max, Bette en Fiene. Samen verzorgen zij de 60 koeien op het bedrijf. Naast het melkveebedrijf heeft de familie een kinderopvang genaamd Betsie Boe, hier wordt er dagelijks opvang geboden aan 32 kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud. Daarnaast is er ook een naschoolse opvang (BSO) voor 30 kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. Alle kinderen worden betrokken bij de activiteiten op de boerderij.

Meer informatie:

http://betsieboe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden