Waalrese basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met de polosport. Foto: Polo Brabant.
Waalrese basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met de polosport. Foto: Polo Brabant. (Foto: Polo Brabant)

Kinderen maken kennis met polo

Polo Brabant en het Jeugdfonds Sport & Cultuur slaan de handen ineen om kinderen uit de regio Brainport kennis te laten maken met de polosport. De basisscholen uit Waalre krijgen een uitnodiging om op de vrijdag voordat Polo Brabant begint, een kijkje te komen nemen achter de schermen.

WAALRE - Polo is niet alleen spectaculair maar ook een teamsport. Iets wat Polo Brabant graag bijbrengt aan 'onze' ondernemers van de toekomst. Polo lijkt voor de buitenstaander een aparte, onbegaanbare wereld, waar dure paarden met chique zadels rondlopen en door privé-grooms worden begeleid. Een wereld waar de 'doorsnee Nederlander' niet zomaar komt.

Doel van dit initiatief is om 'onze' kinderen te laten zien dat Brabant de paardenprovincie van Nederland is en ze kennis te laten maken met de sport. In deze paardenregio draait het puur en alleen om de paardensport en tijd met elkaar doorbrengen. Dát is wat de polo sport toevoegt aan de regio Brainport.

De kinderen zullen tijdens hun rondje polo mee gaan helpen met de verzorging van de polo pony's, meer te weten komen over de spelregels van polo en ervaren dat polospelers sportieve en spontane mensen zijn.

Als het niet lukt om op vrijdag 21 juni samen met de klas te komen, is het ook mogelijk om samen met Polo Brabant en Polo Club Waalre een ander moment te bepalen wanneer het wel schikt.

Toegankelijker
Polo Brabant wil hiermee de polosport en sport in het algemeen toegankelijker maken voor een breder publiek. De kinderen kunnen op deze manier zelf kennis maken met polo. En hier vervolgens op eigen manier hun invulling aan geven. Hoe tof zou het zijn als één van hen gedurende het volgende schooljaar zijn of haar spreekbeurt over de polo sport houdt?

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich al sinds jaar en dag in om alle kinderen de mogelijkheid te bieden een sport te beoefenen. Zij betalen de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor bijvoorbeeld voetbal, muziekles, dansles, judo of voor een ander sportieve of creatieve club. Polo Brabant wil op deze manier dit prachtige fonds een podium bieden bij een groot publiek en samen bijdragen aan de ontwikkeling van de regio Eindhoven op gebied van sport en cultuur.

Deelnemen
Wil jij ook deelnemen met jouw klas? Of ken je iemand die dit misschien wel samen met zijn of haar klas zou willen? Neem dan contact op via e-mail met een van onderstaande mailadressen:

coördinator@jeugdfondssportbrabant.nl

polo@bylei.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden