Futuris Zorg en Werk wil in Het Klooster een dagbeleving voor ouderen gaan aanbieden.
Futuris Zorg en Werk wil in Het Klooster een dagbeleving voor ouderen gaan aanbieden. (Foto: )

Info-avond over dagbeleving in Het Klooster

Futuris Zorg en Werk wil in Het Klooster een dagbeleving voor ouderen gaan aanbieden. Zij wil graag een programma maken afgestemd op de daadwerkelijke behoefte van mantelzorgers en zorgvragers. Hiervoor houdt zij dinsdag 11 juni een informatieavond in Het Klooster. Futurus heeft ideeën over activiteiten, dagen en tijden maar wil wel weten of deze passen bij de behoefte vanuit de zorgvrager.

WAALRE - Het programma van dagbeleving is bedoeld voor ouderen uit de gemeente Waalre. Specifiek voor ouderen die zelfstandig wonen, maar niet meer geheel zelfstandig hun dag kunnen invullen. Ouderen die interesse hebben in een dagprogramma bestaande uit beweging, muziek, cultuur, natuur, creativiteit en ontspanning. Op deze manier is er sociale interactie en staat plezier voorop. Futuris Zorg & Werk wil op deze manier ook ouderen die (nog) geen geriatrische zorg nodig hebben welkom heten in Het Klooster en op deze manier nog beter kennismaken met de zorgvraag en specifieke behoeften van ouderen in Waalre.

Futuris heeft hiervoor een aantal vragen bij zichzelf gesteld: op welke momenten is dagbesteding voor ouderen zinvol, hierbij rekening houdend met het werk en privé van de mantelzorger. Wat zijn gewenste dagen en tijden? Waar loopt u als mantelzorger tegenaan in het huidige aanbod? Wat vindt u als mantelzorger belangrijk waar wij als Futuris rekening mee moeten houden? Welke informatie zou u van ons willen om een keuze te maken voor onze dagbesteding te kiezen?

Wie is Futuris?

In Eindhoven en Helmond is Futuris bekend door de ondersteuning aan kwetsbare (jong) volwassenen door middel van integrale begeleiding op weg naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid. Futuris Zorg & Werk ondersteunt op een respectvolle wijze bij het maken van zelfstandige keuzes rondom wonen, zorg en werken. Ook in Waalre wil Futuris Zorg & Werk een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. Het is hun doel Het Klooster te transformeren naar een woon-, werk- en zorggemeenschap waarin zowel ouderen uit de gemeente Waalre als jongeren met een ontwikkelstoornis huisvesting, zorg en begeleiding wordt aangeboden. Daarnaast zullen de jongeren de organisatie ondersteunen door het verzorgen van de dagelijkse maaltijden en activiteiten, het onderhoud van het gebouw, de groenvoorziening en horeca. Op deze manier hebben de jongeren een zingevende dagbesteding en leren ze nieuwe vaardigheden. Daarnaast kunnen de verpleegkundigen hierdoor de best mogelijke zorg en aandacht bieden aan de ouderen.

Meer informatie

De informatieavond is dinsdag 11 juni van 18.30-20.00 uur in Het Klooster, Hoogstraat 8 in Waalre. Bel bij vragen met vragen naar Futuris via: tel. 040-251 90 35 mail naar: info@futuriszorgenwerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden