Lezers schrijven: het keuzemenu van de Buurtbus

Reclamebord 'De Meiboom'. Foto: Eugène Burgman.
Reclamebord 'De Meiboom'. Foto: Eugène Burgman. (Foto: Eugène Burgman)

WAALRE - Wist u dat we bij de Buurtbus werken met een keuzemenu? Bij ons kun je namelijk kiezen uit drie soorten haltes: de flexhalte, de monohalte en de multihalte.

De flexhalte is de meest flexibele van de drie; geen haltepaal, maar gewoon de kant van de weg, overal langs de busroute. Ga maar ergens staan, geef een teken en wij zien u als kandidaat-passagier.

De monohalte is alleen voor de buurtbus en er komt geen andere bus. Staat u bij zo’n halte, dan is er geen misverstand mogelijk. Wij stoppen en u stapt- en checkt in.

De multihalte is voor meerdere bussen en daardoor de meest onoverzichtelijke van de drie. Passagiers en bussen voor verschillende bestemmingen vormen vaak een onduidelijke mix, waardoor misverstanden kunnen ontstaan.

De moeilijkste multihalte op onze route is die aan de ‘Maarten Trompstraat’. Vandaag ben ik op weg naar die halte, een regenbui maakt het zicht er niet beter op. Ik probeer in de verte potentiële passagiers te ontdekken. Maar het zicht wordt behoorlijk belemmerd door een rij auto’s en vrachtwagens en verderop door fietsers en voetgangers, die bij de oversteekplaats (on)geduldig staan te wachten. Er staat ook een grote collega-bus bij de halte. Langzaam rijdend speur ik naar wachtende passagiers. Jaaa, daar zie ik er eentje staan, en hij probeert duidelijk mijn aandacht te trekken! Maar helaas pindakaas, dichterbij gekomen zie ik, dat het de witte reclamekok is van restaurant ‘De Meiboom’…..

Eugène Burgman,
chauffeur Buurtbus Waalre.

Meer berichten