Ellen Beusen-Kortooms tijdens een bijeenkomst in de Leemer Hoef.
Ellen Beusen-Kortooms tijdens een bijeenkomst in de Leemer Hoef. (Foto: )

Ellen Beusen-Kortooms zet emoties en herinneringen om in een verhaal

WAALRE - Als nabestaanden ondersteuning wensen bij het samenstellen van het levensverhaal, het draaiboek voor het afscheid en de tekst voor het gedachteniskaartje, dan kunnen zij samenwerken met een rouwspreker. Ellen Beusen-Kortooms uit Waalre werkt als rouwspreekster bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers.

Al tijdens haar werk als trouwambtenaar in de gemeente Waalre ontstond bij Ellen de interesse om zichzelf verder te ontwikkelen als zelfstandig trouw- en rouwspreker. Een keuze waar ze nog geen moment spijt van heeft gehad; "Daar komen alle facetten samen van wie ik ben, een vragensteller, luisteraar, schrijver én verhalenverteller. Het is voor mij nog altijd bijzonder om te ervaren dat een bruidspaar zoveel intieme gedachten met mij wil delen en dat ik die mag verwoorden op hun trouwdag. Maar ook mijn vrijwilligerswerk o.a. bij KWIEK, een beweeginitiatief voor ouderen in Waalre en mijn ervaringen bij Inloophuis De Eik hebben mij gevormd."

"Toen ik een artikel over Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zag staan in de Schakel, heb ik spontaan gesolliciteerd. Mijn gevoel zei ''dit past bij de inwoners van Waalre, dit past bij mij als rouwspreker. De kleinschaligheid, de dienstverlening en het maatwerk sluiten aan bij mijn visie van uitvaartzorg. Toen ik daadwerkelijk met Leon en Hans kennismaakte in het Uitvaarthuis in Geldrop werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Het respect, de rust, de warme omgeving en het betrokken team, alles draagt bij aan een geborgen gevoel. En die geborgenheid is nodig bij een overlijden. Het verdriet verdient deze geborgenheid, deze intimiteit."

Ellen: "Schrijven en spreken is mijn vak. Schrijven is ook mijn passie en het verwoorden van gevoelens en ze uitspreken is voor mij een bijzondere taak. Schrijven is brandmerken, het staat er en gaat nooit meer weg. Wat ik voor én met u schrijf is een blijvende herinnering. Het moet een afscheid worden dat bij u en uw overleden dierbare past en ik wil er graag voor zorgen dat deze blijvende herinnering een dierbare, troostende herinnering wordt. Een persoonlijke afscheidsdienst die voor iedereen herkenbaar is."

Meer informatie:
www.ellenbeusenrouwspreker.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden