Het Faelix Baroque Ensemble.
Het Faelix Baroque Ensemble. (Foto: )

Faelix Baroque verzorgt Willibrordconcert 30 juni

Faelix Baroque Ensemble bestaat uit geschoolde instrumentalisten en vocalisten met een liefde voor oude muziek.

WAALRE - Drie keer per jaar organiseert het ensemble concerten waarbij ze de mooiste barokmuziek op prachtige locaties door heel Nederland uitvoert. Elk project heeft een thema waarbij evocatie voorop staat: de concerten illustreren historische, culturele en theologische onderwerpen. Bewondering voor het vocale oeuvre van Johann Sebastian Bach vormt een essentieel deel van het repertoire. Om een oprechte klank te realiseren spelen de musici op authentieke instrumenten. Faelix Baroque Ensemble staat onder leiding van Anthony Scheffer.

Italiaanse barok uit Venetië

Al sinds de middeleeuwen staat Venetië bekend om haar diplomatieke politiek, haar geornamenteerde kunsten en als mystiek verbindingspunt tussen Europa en de Oriënt. In het project 'Serenity' presenteert Faelix Baroque het Gloria van Antonio Vivaldi en het Gloria van Antonio Lotti. Vivaldi schreef zijn befaamde Gloria voor de weesmeisjes van de Ospedale in dezelfde tijd dat Lotti zijn concerterende Gloria voor de San Marco basiliek schreef.

Benefietconcert

De opbrengst van het concert gaat naar het Landelijk Instrumentendepot Leerorkest. Deze stichting vindt dat ieder kind de kans zou moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te leren bespelen en samen muziek te maken. Het streven is om voor zoveel mogelijk kinderen een instrument beschikbaar te hebben zodat de aanschaf van een duur instrument geen obstakel meer is. Het Instrumentendepot Leerorkest geeft instrumenten in bruikleen aan muziekonderwijsinitiatieven in heel Nederland. Al meer dan 70 organisaties uit 11 provincies maken hier gebruik van.

Meer informatie

Het concert op 30 juni begint om 15.30 uur in de Willibrorduskerk in Waalre.

Zie ook: www.faelix.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden