Jan Damen in zijn eigen radiostudio tijdens het vrijdagavond rockthema radioprogramma 'Stamppot Barracuda'. Foto: Jan Damen.
Jan Damen in zijn eigen radiostudio tijdens het vrijdagavond rockthema radioprogramma 'Stamppot Barracuda'. Foto: Jan Damen. (Foto: Jan Damen)

'WINK Radio' vanuit Waalrese garage

Er is een nieuw radiostation in Waalre, WINK Radio. Aan het hoofd staat Jan Damen, een echte radioliefhebber. Hij wil graag uitbreiden, maar dit kan hij natuurlijk niet alleen.

WAALRE - De garage van Jan Damen is omgetoverd tot een heuse radiostudio. Ieder uur van de dag, zeven dagen per week worden vanuit die studio plaatjes gedraaid. Op dinsdagavond zit Jan zelf achter de knoppen en op vrijdagavond is er rock thema-avond. Nog niet veel mensen weten af van het bestaan van Jan's station, met de naam WINK Radio, en dat wil hij graag anders zien. Hij hoopt via deze weg wat meer bekendheid voor de zender te generen. WINK Radio is op internet te beluisteren via www.winkradio.nl en dus overal en voor iedereen verkrijgbaar. Er kan zelfs worden meegekeken via een studiocamera.

Jan is een echte muziekliefhebber en al van jongs af aan maakt hij radioprogramma's. In het dagelijks leven is hij elektromonteur, maar veel van zijn vrije uren besteed hij aan zijn hobby: radio maken. Zes jaar geleden begon hij in Someren met zijn eigen radiozender en daarvoor werkte hij vaak voor de lokale omroep van Someren, SIRIS. Toen hij anderhalf geleden naar Waalre verhuisde, was het voor hem vanzelfsprekend dat hij ook vanuit hier radio wilde gaan maken. "Het geeft gewoon een bepaalde kick'', vertelt Jan. "Zeker als ik reacties krijg van mijn luisteraars, dat geeft me echt een goed gevoel.''

Oproep aan vrijwilligers

Momenteel runt Jan de hele boel in zijn eentje, maar hij wil graag uitbreiden en luisteraars meer bieden. Denk aan livemuziek of een interview met een artiest of andere gasten. Hiervoor is hij op zoek naar mensen, met een interesse voor radio en een passie voor muziek, om hem te helpen WINK Radio naar een hoger niveau te tillen. "Het is in mijn eentje bijna niet te doen om meer te willen'', zegt Jan. "Zeker als je kijkt naar het feit dat er ook nog een website en sociale mediapagina's moeten worden onderhouden.'' Via Facebook stuurde hij ooit al eens een oproepje en het was meteen raak: hij vond André de Looff. Op vrijdagavond is André in de studio te vinden voor de rockavond. Ook maakte hij de thema-uitzending 'Dossier 4 mei' die afgelopen Bevrijdingsdag te horen was op WINK Radio. Zulke dingen zou Jan graag meer doen.

Vandaar dat hij een oproep doet aan iedereen, die het leuk zou vinden om mee te helpen, om contact met hem op te nemen. Er is van alles te doen. Van redactiewerk tot het draaien van nummers, maar ook technische taken. Jan zou het prachtig vinden als Waalrenaren (of mensen uit de omgeving) zich bij hem zouden voegen om er samen iets moois van te maken. Misschien zouden er in de toekomst wel evenementen georganiseerd kunnen worden. Jan heeft in ieder geval grootse plannen.

Lijkt het je leuk om een handje mee te helpen aan het uitbreiden van het station? Stuur een mailtje aan Jan, via

jan@winkradio.nl.

Meer berichten