Jeanboule houdt zaterdag 18 mei een open dag op de boulebanen aan het Meester Broosplantsoen.
Jeanboule houdt zaterdag 18 mei een open dag op de boulebanen aan het Meester Broosplantsoen. (Foto: )

Kennismaken met pétanque op open dag

WAALRE - De Eerste Waalrese Pétanque Vereniging Jeanboule - opgericht in 1982 - biedt aan iedereen de gelegenheid om op zaterdag 18 mei kennis te maken met dit spel.

Vanaf 13.30 uur wordt er op de boulebanen aan het Meester Broosplantsoen gespeeld. De geoefende leden van Jeanboule zullen belangstellenden terzijde staan en inwijden in de 'techniek' van het boulen.

Pétanque of jeu de boules is een spel dat veel mensen kennen van de vakantie op de camping in Frankrijk. Jong en oud kan er veel plezier aan beleven. Het kan heel spannend zijn en het samen spelen met clubgenoten brengt de nodige gezelligheid en beweging met zich mee.

De Waalrese vereniging heeft een eigen boulodrôme. Vanaf april wordt er op de dinsdagavond recreatief gespeeld. In het zomerseizoen van april tot en met september, zijn er diverse toernooien. Van oktober tot en met maart hebben de leden de mogelijkheid om op de overdekte boulebanen in Dommelen mee te doen aan de wintercompetitie.

Op de open dag zaterdag 18 mei vanaf 13.30 uur zorgt de vereniging Jeanboule op de boulebanen in het Meester Broosplantsoen voor een hapje en een drankje en uiteraard voor ballen.

Meer berichten