Het appartementen gebouw aan de Lakkerij in Aalst-Waalre.
Het appartementen gebouw aan de Lakkerij in Aalst-Waalre. (Foto: )

Wooninitiatief Waalre zoekt nieuwe bewoner

Op het Brabantiaterrein in Aalst-Waalre liggen 10 appartementen voor jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking en/of autisme. Zij wonen daar met begeleiding zo zelfstandig mogelijk, ieder in een eigen appartement. Er is ook een gezamenlijke ruimte en een ruime tuin.

WAALRE - De woonvorm is gerealiseerd door de betrokken ouders van de bewoners. Zij vormen samen het WiW (Wooninitiatief Waalre). Begeleiding wordt gezamenlijk ingekocht bij zorgaanbieder Amarant op basis van het persoonsgebonden budget van de bewoners (Wmo beschermd wonen of Wlz (ZZP 3 VG). De woonkosten zijn gescheiden van de zorg en de huurprijs van het appartement valt onder de huurtoeslaggrens.

Omdat een van de bewoners per 1 juli vertrekt zoekt WiW een nieuwe bewoner. Niet alleen een bewoner die past in het profiel maar ook een die ouders of verzorgers heeft die bereid zijn om zich actief in te zetten voor hun zoon/dochter en voor het initiatief. De WiW-visie op wonen en zorg, zie de website, is daarbij leidend. Meer informatie staat op: www.wooninitiatiefwaalre.nl. Telefonisch contact opnemen kan ook, bel met Jolanda van Bommel (040-2122561) of mail naar:
stichtingwiw@gmail.com.

Meer berichten