Nieuwe fractievoorzitter bij D66 Waalre

Kees de Zeeuw heeft afscheid genomen als fractievoorzitter van D66.
Kees de Zeeuw heeft afscheid genomen als fractievoorzitter van D66. (Foto: )

WAALRE - Met ingang van vrijdag 10 mei is Floris Schoots de nieuwe fractievoorzitter van D66 Waalre. Hij nam het stokje over van Kees de Zeeuw. De overdracht van het fractievoorzitterschap was al gepland aan het begin van deze raadsperiode. Vrijdag 10 mei werd gekozen omdat Kees de Zeeuw op deze dag 60 jaar werd. "Het heeft eigenlijk niets met een leeftijd te maken. Ik vind dat gewoon een mooi moment ", aldus Kees de Zeeuw.

Kees de Zeeuw is lid van de gemeenteraad sinds najaar 2003 toen hij Joke de Louw opvolgde die vanwege gezondheidsproblemen haar lidmaatschap moest neerleggen. Met deze staat van dienst is Kees de Zeeuw de 'nestor' van de gemeenteraad.

Hij heeft vier opeenvolgende gemeenteraadsverkiezingen D66 aangevoerd als lijsttrekker. D66 heeft deze periode in Waalre een sterke groei meegemaakt. Van de kleinste fractie in 2006 tot de grootste fractie in 2014.

Met Floris Schoots heeft D66 Waalre een goede opvolger. Hij heeft zich in de vorige periode kunnen ontwikkelen en bewezen een goed raadslid te zijn met voldoende leiderschapskwaliteiten.

Kees de Zeeuw blijft voor D66 wel gewoon lid van de gemeenteraad in Waalre en een van de raadsvoorzitters.

Meer berichten