Dr. Aletta Smits helpt ouders meer inzicht te krijgen in het complexe puberbrein.
Dr. Aletta Smits helpt ouders meer inzicht te krijgen in het complexe puberbrein. (Foto: )

Puber-lezingen nog eenmaal in de bieb

Ouders kunnen doms het gevoel hebben dat hun puber een onnavolgbare vreemde voor hen is geworden? Of ze hebben geen idee meer hoe ze het beste met hem en haar kunnen omgaan om het binnen het gezin nog een beetje aangenaam te houden? Tijdens haar informatieve lezingen geeft dr. Aletta Smits op humorvolle manier inzicht in het puberbrein.

WAALRE - Smits heeft in de bibliotheek in Eindhoven en Waalre al vele malen voor volle zalen gestaan. Haar lezingen worden elke keer weer vol enthousiasme aangehoord. Niet alleen omdat ze veel inzicht geeft over dat – soms zo moeilijk te begrijpen – pubergedrag. Maar ook omdat ze haar kennis met bijzonder veel humor weet over te brengen. Nog eenmaal komt ze met haar lezingen naar Waalre.

Puberbrein 2 mei

Tijdens de eerste lezing, op donderdag 2 mei, geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein, het pubergedrag stuurt. Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom komen ze te laat op hun stage? Waarom veranderen ze al na drie weken van opleiding? Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS? Waarom komen ze niet uit bed?

Vervolglezing 16 mei

Tijdens de vervolglezing, op donderdag 16 mei, legt ze de focus op de vraag: Hoe deal je met het puberbrein? Hoe kan je als ouder/begeleider met dat pubergedrag omgaan? Hoe kan ik hun gedrag zo bijsturen dat het voor iedereen in huis te doen blijft? Wat kan je zelf veranderen en wat kan je aan je kind proberen te veranderen?

Praktische informatie

'Het puberbrein, een inleiding' is op donderdag 2 mei en 'Hoe deal je met het puberbrein' op donderdag 16 mei. Beide lezingen zijn van 19.30-21.00 uur in de Bibliotheek Waalre in Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. De entree is per lezing 7,50 euro voor bibliotheekleden en 9 euro voor niet-leden. Tickets reserveren via:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden