De Nachtegaal tijdens een uitvoering in Wissehaege.
De Nachtegaal tijdens een uitvoering in Wissehaege. (Foto: )

Openbare repetities De Nachtegaal

De Nachtegaal houdt op de maandagen 13, 20 en 27 mei openbare repetities om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met zingen in een koor. Het koor richt zich op de 50plusser.

WAALRE - "Zingen zorgt ervoor dat je hoofd helemaal leeg wordt gemaakt, je leert je ademhaling beter gebruiken en van sommige buikspieren wist ik niet eens dat ik ze had", vertelt koorlid Marja.

De Nachtegaal is een gemengd koor dat bij voorkeur vierstemmige liederen zingt. Om het voor iedereen aantrekkelijk te houden kiest de muziekcommissie, die uit leden bestaat, aangevuld met de dirigent en pianist, uit alle muziek die er te krijgen is. "Dus zingen we stukken van Verdi, maar ook van Ramses Shaffy en een vierstemmige mis hebben we altijd op het programma", aldus Nellie.

Tenor Karel: "Ik heb nooit het idee gehad dat ik een goede zanger was maar ik wilde wel graag zingen. Bij een koor word je meegenomen door de andere leden en trek je je vanzelf omhoog aan het niveau. Niet dat we nu zo'n verschrikkelijk hoog niveau hebben, maar we willen wel graag kwaliteit brengen en als we een concert geven goed voor de dag komen. Zingen is geen competitieve bezigheid, daar houd ik niet zo van, maar wel ontspannend en inspannend en als je dan samen een mooi concert kunt geven dan heb je daar heel veel voldoening van."

Repetitieavond

De repetitieavond begint om 20.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Waalre aan de Dreefstraat 48 in Waalre. Bezoekers mogen gewoon komen kijken hoe er gerepeteerd wordt, maar veel leuker is het om mee te doen.

Wim Reijnders is de dirigent van De Nachtegaal en begint altijd met inzingen en stemoefeningen. Na het inzingen worden meestal de nieuwe nummers ingestudeerd tot de pauze die rond 21.15 uur is. "En de pauze is een goede gelegenheid om kennis te maken met de andere leden van ons koor. Tenslotte repeteren we in een kantine, waar we zelf de bar doen, en dat is wel zo gezellig", zegt Karel. Rond kwart voor tien gaat de repetitie verder tot 22.30 uur.

Meer informatie

De openbare repetities zijn er voor iedereen. En mocht je na een keer nog niet weten of je het wel iets voor jou is, dan kom je toch gewoon nog een keer? Geen enkel probleem bij De Nachtegaal.

Wil je liever niet alleen komen of heb je nog vragen? Bel met Nellie Peters via: 040-2212775 of Henk Janssen: 0497-512744.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden