6 Waalrenaren krijgen Koninklijke Onderscheiding

Annemaaike Serlier-van den Bergh
Annemaaike Serlier-van den Bergh (Foto: Jurgen van Hoof)

Burgemeester Brenninkmeijer reikte vrijdag 26 april aan 6 inwoners van de gemeente Waalre een Koninklijke Onderscheiding uit. Samen met zijn vrouw en de voorzitter van het comité Gedecoreerde Inwoners, de heer W. Huijs, ging hij naar de decorandi toe. Hij reikt hen thuis de versierselen uit behorende bij hun onderscheiding.

Klinisch psycholoog Annemaaike Serlier - van den Bergh (53) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar verdiensten in de psychologie. Zij werkte met kinderen met een licht verstandelijke beperking, promoveerde op een onderzoek naar non-verbale leerstoornis en heeft sinds 2012 een eigen praktijk in Waalre waar zij werkt als tweedelijns klinisch neuropsycholoog. Sinds 2015 is zij verbonden aan de Universiteit van Maastricht waarbij ze op de afdeling neuropsychologie en psychofarmacologie complementaire behandelvormen bij neurobiologische stoornissen onderzoekt. Zij is als vrijwilliger diverse keren naar Israël gereisd om in de Palestijnse gebieden, hulp te bieden aan een groep verweesde kinderen in opvang.

De 72-jarige Werner Hax tot zijn pensionering in 2008 werkzaam bij achtereenvolgens het Philips Natuurkundig Laboratorium, Philips Electron Optics (PEO) en FEI (thans Thermo Fisher Scientific). In zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Utrecht en in zijn eerste functies bij Philips (als wetenschapper/specialist) heeft hij zich ontwikkeld tot een wetenschapper in het biomedisch vakgebied gespecialiseerd in het afbeelden van weefsels, cellen en hierin voorkomende biomoleculen middels een transmissie-elektronenmicroscoop (TEM). Ook had hij een grote rol bij de ontwikkeling van de cryo-elektronenmicroscopie. Daarnaast is hij vrijwilliger, bestuurslid en voorzitter van H. Willibrordus in Waalre en bestuurslid van het CDA Waalre.

Armand Didden (63) is in 1996 begonnen als trainer/leider van het jeugdvoetbalelftal bij DVS van zijn destijds 5-jarige zoon. Hij groeiede uit tot lid van de Technische Commissie, de accommodatie-commissie en de kantine-commissie. Mensen mogen hem
altijd bellen voor hulp als bijvoorbeeld de lichten nog branden in het clubgebouw, de belijning op de velden te zetten of molshopen te verwijderen van het trainingsveld. Hij is is iemand waar je altijd van op aan kunt.

Adri Zeegers (71) geeft meer dan 25 jaar muziektherapie aan dementerende ouderen bij zorgcentrum Hoevenakkers in Waalre. Sinds 2004 verzorgt hij ook de muzikale ondersteuning bij de maandelijkse mis voor de zieken in de O.L.V. Presentatiekerk in Waalre. Dankzij zijn muzikale inzet vinden vele parochianen kracht en steun in een sfeervolle dienst. Hij richtte het Christoffelkoortje waarin elk kind welkom was of het nu wel of niet kon zingen.
Hij is al vijf jaar voorzitter van de Stichting Hulp Moldavië Transnistrië waar hij zich inzet om sponsorgeld te verzamelen.

Martien Hendriks (67) is al 30 jaar voorzitter bij de speelgoedbeurscommissie Aalst-Waalre. Deze speelgoedbeurs is van groot financieel belang voor de scouting Aalst-Waalre. Door de opbrengsten kan de contributie relatief laag en de blokhutten in een goede staat gehouden worden. Van 2006 tot 2018 was hij vrijwilliger in het Mappa Mondohuis. Hij verrichtte taken waar het personeel geen tijd voor had. Sinds 2018 werkt hij bij het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven als gastheer, vraagbaak en vult de lege plekken in het rooster op.

Albert Vos (59) is niet alleen bekend van de gelijknamige slagerij, hij is betrokken bij allerlei activiteiten in het dorp. Zo is hij actief binnen AWC De Keien. Hij zorgde ook ervoor dat vrouwen en meisjes Prinses Carnaval konden worden en hij zorgde er voor dat een samenwerking werd aangegaan met De Baltrappers en De Torentutters. Sinds 2003 is hij Grootvorst. Verder is hij bestuurslid van de Vereniging voor de Jeugd en betrokken bij Koningsdag en de intocht van Sinterklaas. Een andere passie is de Rijvereniging en Ponyclub St. Willibrordus. Met veel enthousiasme is hij 25 jaar voorzitter geworden en heeft gezorgd voor het herstel met de jeugd binnen de club. Albert Vos heeft een verbindende functie tussen de Vereniging voor de Jeugd, AWC De Keien, Rijvereniging en Ponyclub St. Willibrordus en de winkeliers in Waalre-dorp. Hij zet het belang van de samenleving voorop met een groot hart voor de Waalrse gemeenschap. Begin april won hij de eerste Waalre Bruist Business Award.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden