Op de eerste avond van 2018, kwamen de bijna 500 deelnemers, vrijwel allemaal op de fiets naar de startlocatie.
Op de eerste avond van 2018, kwamen de bijna 500 deelnemers, vrijwel allemaal op de fiets naar de startlocatie. (Foto: )

'Avondwandeltochten' wordt 40

De Avondwandeltochten worden dit jaar voor de 40e keer; van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei. Start en finish zijn iedere avond vanaf de zijkant van de serre van 't Stationskoffiehuis aan de Willibrorduslaan op het Boerenbondterrein.

WAALRE - Deelnemers kunnen kiezen uit vijf avonden om mee te lopen. Voor iedere avond is er een andere route door de gemeente. Ook hebben zij de keus uit een route van 5 of 10 kilometer per avond. De wandelaars die drie avonden meelopen, waaronder de verplichte vrijdagavond, krijgen alléén op de vrijdagavond een herinneringsmedaille.

Startkaarten kosten in de voorverkoop 2,50 euro per stuk (voor vijf avonden) en zijn van maandag 13 tot en met zaterdag 18 mei, te koop bij: Keurslagerij Vos, Albert Heijn de Bus, en Brasserie 't Stationskoffiehuis in Waalre en bij Sigarenmagazijn Habraken, en Albert Heijn den Hof in Aalst.
De startkaarten zijn ook aan de start verkrijgbaar, maar dan bedragen kosten deze 3 euro per stuk. De start is iedere avond om 18.00 uur precies en er kan gestart worden tot uiterlijk 19.00 uur. Alle deelnemers moeten uiterlijk 21.00 uur weer binnen zijn.

Het nummer op de startkaart kan op de laatste avond, bij meedoen van minimaal drie avonden, waaronder de vrijdagavond) nog een mooi prijsje opleveren. De winnende nummers worden bij aankomst aan de finish bekendgemaakt.
Alle medaillewinnaars krijgen, omdat het de veertigste editie is, van de Avondwandeltochten een bon (waarde 1 euro) voor een gratis ijsje, een portie popcorn of een suikerspin bij de aanwezige kramen.

Actie zwerfvuil

Voor de 2e keer is er tijdens de Avondwandeltochten, de actie Zwerfvuil. Zwerfvuil in de natuur en op straat is schadelijk voor mensen en dieren. Iedere wandelaar die vrijwillig wil meehelpen 'opschonen' krijgt iedere avond een zakje en handschoen.Het geraapte afval wordt op het eindpunt in een container gestort en die deelnemer krijgt dan een lootje en een kleine attentie.
Op de laatste dag worden de prijzen verloot en kunnen de deelnemers die bij aankomst innen.

Scouting Aalst-Waalre zorgt weer voor de bezetting van de controleposten.

Afsluiting op vrijdag

De afsluiting op de vrijdagavond wordt net als andere jaren, extra aangekleed en gezellig. Alle wandelaars krijgen bij de start een gratis stukje fruit en een flesje water, beschikbaar gesteld door Albert Heijn. Het terrein bij Brasserie 't Stationskoffiehuis is vrolijk versierd. Dweilorkest De Keie Kroakers zorgen voor de muziek en met de aanwezigheid van een ijswagen en een popcorn- en suikerspinkraam is de sfeer niet meer stuk te krijgen.
De organisatie hoopt op mooi wandelweer en geen onweersbuien die de laatste avond in de war schoppen zoals in 2018.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

www.facebook.com/avondwandeltochten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden